Progressive kontaktlinser

Hvordan fungerer progressive linser?

Lurer du på hvordan progressive linser fungerer i forhold til progressive brilleglass? Er du lei av å måtte ha på deg briller uansett hvor du skal, eller har du fått beskjed om at du har fått aldersrelatert langsynthet og tenker at «nå må jeg begynne med briller»? Tro om igjen.

Progressive linser
kontaktlinser mann

5 ting du må vite om progressive linser

Trodde du at progressive brilleglass var eneste løsningen for deg som har aldersrelatert langsyntet? Tro om igjen! Her er fem ting du bør vite om progressive linser.

Topp 5 om progressive linser

Kontaktlinser til barn og unge

For mange barn og unge er kontaktlinser et godt alternativ til briller, spesielt i en aktiv hverdag. Linser passer til alle, i alle aldre - men det er barnets modenhet som avgjør om det er klar til å begynne med linser.

Fordeler med kontaktlinser til barn
Hvordan sette på kontaktlinser

Hvordan sette inn, og ta ut, kontaktlinsene?

Hvordan sette inn kontaktlinser? Dette er et velkjent spørsmål mange lurer på. I Brilleland sørger vi alltid for å gi deg grundig opplæring før vi slipper deg til på egen hånd. Her ser du noen av rådene optikeren vil gi deg. Lykke til!

Slik setter du inn linsene dine - og tar dem ut igjen.

Ikke kast linsene i toalettet!

Kontaktlinser, emballasje og tilbehør skal i ulikt avfall, men hvor? Hver dag kastes det over en kvart million linser i Norge, i følge Norges Optikerforbund. Hvis alle kaster i riktig avfall, vil det ha en stor positiv effekt på miljøet.

Slik kaster du linser og emballasje
Kontaktlinser fra iWear

Linser for skjeve hornhinner og progressive styrker!

Linseteknologien har kommet langt de seneste årene, og om du har skjeve hornhinner/astigmatisme er det ikke lenger en stopper for å bruke linser. Nå kan du se godt på alle avstander, uten briller, selv med skjeve hornhinner.

Komfortable progressive linser

4 av 10 dropper linser når de blir 40

Ubehag og endring i synsbehov er de vanligste årsakene til at 4 av 10 dropper linser når de har passert 40. – Slik trenger det ikke å være, forklarer Kristina Stenhammar, Professional Education & Development Manager hos Johnson & Johnson Vision, Nordics.

Linser spesielt tilpasset deg over 40

Kan jeg sove med kontaktlinser?

Det er fort gjort å sovne med kontaktlinsene på. Her forklarer optiker Øyvind Sagstad hvorfor du bør droppe linsene når du skal sove, og hva du må gjøre om uhellet først er ute og kontaktlinsene blir med inn i drømmeland.

Sove med linser

Slik kan kontaktlinser og briller kombineres på jobb og trening

Maja Berdychowska (33) veksler mellom briller og kontaktlinser i hverdagen. Hun velger alltid kontaktlinser når løpeskoene skal på. Det er også fast rutine for treningsvenninnen Sandra Vesterberg (29)

Briller til jobb, linser til jogg!
Progressive linser

Slik gikk det da Svein Erik testet progressive linser

Når behovet for progressiv synshjelp melder seg: Etter flere år uten å kunne lese hva som sto på mobilen, tok Svein Erik Nysæter (45) grep - med progressive kontaktlinser.

Ny hverdag med progressive linser

Tre grunner til å prøve kontaktlinser om sommeren

Ikke alle sommeraktiviteter er like forenelige med å bruke briller. Under en fartsfylt båttur, på en spektakulær fjelltur eller som gjest i et romantisk sommerbryllup er det praktisk å ikke måtte være avhengig av briller. Det leder oss til den første grunnen til å prøve kontaktlinser i sommer:

3 grunner til å teste linser om sommeren

Fem linsetips til sommerferien

Er du klar for sol og bading? Sol, varme, strand, fjelluft og sjøsprøyt gjør noe med oss. Vi blir solbrune, vi lader batteriene og vi skaper nye minner. Men for oss som bruker linser, kan sommeren også by på enkelte utfordringer. Her er fem tips som vil gi deg en bedre linsehverdag i sommer.

5 linsetips!
Dame med kontaktlinser

Større frihet med kontaktlinser

Har du opplevd at brillene dugger under en treningsøkt eller ved bruk av munnbind? Eller at du sitter og myser i forelesningssalen fordi brillene ble igjen hjemme? Har du en aktiv og hektisk hverdag? Da er kontaktlinser noe for deg!

Tips til en fersk linsebruker

Derfor bør du veksle mellom linser og briller

I løpet av en dag er du gjennom mange ulike situasjoner som utfordrer synet ditt. Du bruker kanskje briller eller kontaktlinser allerede, men har du tenkt på at en kombinasjon av disse faktisk kan være det beste for syn og øyne?

Veksle mellom briller og linser

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du alltid prøve linser gratis inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time

Ta en linsekontroll

Kr740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer sjekk av synet, linsene dine og øyehelsen din

Bestill time

Bestill time til synstest

Kr740,00

Ta vare på øyehelsen din

En synstest hos Brilleland tar ca. 30 minutter og utføres av våre autoriserte optikere.

Bestill time