For å finne den riktige brilleinnfatningen for deg er det noen ting det kan være lurt å vite litt om. Vi har tatt en prat med Optometrist M.Sc og fagsjef i Brilleland, Karin Lund, om hvordan du kan velge riktig innfatning for deg og dine behov.

Innfatningstyper

Det finnes ulike typer brilleinnfatninger:

Hel ramme

Dette er brilleinnfatningen for deg som ønsker en solid brille som gjør litt ut av seg. Denne typen rammer inn glassene helt noe som gir en holdbar og moderne brille. De er tilgjengelige i mange materialer som acetat, plast, og ulike metaller som titan. Hvilke egenskaper de ulike materialene har kan du lære mer om lenger ned på siden.

Halv ramme

Det mest vanlige eksempelet på denne innfatningen er at brillen har ramme på oversiden av glassene, men ikke under. De er gjerne et hakk mer diskré enn hel ramme og litt lettere i vekt. Dette er en klassisk innfatning med en moderne vri. Denne typen finnes også i ulike materialer, farger og former.

Uten ramme

Dette er en minimalistisk brilleinnfatning og passer godt til deg som ønsker en lett og diskré brille. De kan være både tradisjonelle og trendy. Brillene har ingen ramme rundt glassene, og det eneste de består av er ofte stenger, nesebro og hengsler i tillegg til glassene. Denne typen kommer også gjerne med neseputer som sørger for at brillen sitter godt og komfortabelt på. Denne typen egner seg best når brillestyrken ikke er for høy.

Metallbriller

Metallbriller er en klassisk brille som stadig er å se i motebildet. Dette er også en minimalistisk og lett brille, men kan gjerne være noe stødigere enn innfatninger uten ramme. De finnes i flere ulike former.

Er du interessert i å bruke briller som et tilbehør, men har egentlig et godt syn? Se også Briller uten styrke.

Materialer i brilleinnfatninger

Brilleinnfatninger finnes i flere forskjellige materialer med ulike egenskaper og kvaliteter. Det kan være lurt å tenke over hva du skal bruke brillen til og hvilke behov du har slik at du velger riktig. Her forklarer vi noen av de vanligste.

Former som brilleinnfatninger finnes i

Briller og innfatninger finnes i mange ulike former slik at du alltid kan finne et par briller som passer ansiktsformen og stilen din. En av de mest vanlige brillene er firkantede. Disse er enkle, men sofistikerte og passer de fleste ansiktsformer. En annen populær form er runde briller. Disse kan gi deg et sjarmerende vintage-uttrykk og passer best til ansikter som er hjerteformede, firkantede eller diamantformede. Cateye er en annen form som kan bidra til å gi ansiktet ditt et lite løft. I tillegg har du den kjente pilotbrillen som opprinnelig ble brukt som innfatning til solbriller. Dette er en form som kan myke opp firkantede ansikter og kan også passe godt til diamantformede og ovale ansikter. Er du usikker på hvilken ansiktsform du har eller ønsker du å dykke dypere i dette? Les også Briller og ansiktsform – Hvilke briller kler deg best?

Ikke heng deg for mye opp i hva som er anbefalt til hvem og vit at det viktigste er at du finner en form og innfatning som du selv føler deg vel i og som dekker dine behov. I din nærmeste Brilleland-butikk kan du kjøpe og prøve innfatninger og få god hjelp til å finne brillene som passer deg og dine behov best.

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Når én brille ikke er nok

Briller Alt Inkludert er et brilleabonnement hvor du enkelt kan leie de brillene og solbrillene du trenger til en fast månedskostnad.

Jeg vil vite mer