Trenger barnet mitt briller?

Hele 1 av 5 barn i skolealder har dårlig syn. Joakim Starheim (8) er et av dem. Mor Kathrine Starheim la plutselig merke til tegn hos Joakim som kunne tyde på at synet ikke var slik det skulle være. Dermed bestilte hun en time til synstest hos optikeren i Brilleland.

Synsplager hos barn
Barn med synsproblemer

Dårlig syn hos barn

Dårlig syn hos barn kan hemme deres aktive utfoldelse og gi konsentrasjonsvansker på skolen. Det er derfor viktig å avdekke eventuelle synsproblemer så tidlig som mulig, slik at de får det beste utgangspunktet for en god skolehverdag.

Hvordan oppdage dårlig syn hos barn?
Bilde av gutt med barnebriller

Kjøp barnebriller med støtte fra NAV

Trenger barnet ditt briller? NAV har to ulike støtteordninger for barn som trenger briller. Vi forteller deg hva du kan få støtte til gjennom NAV og hvordan du søker om stønad.

Hva får barnet mitt dekket av NAV?
Bilde av langsynt jente med forstørrelsesglass

Barnepakke - alltid 1/2 pris på reservebrille

Går brillen i stykker, er det alltid godt å ha en reservebrille som kan brukes mens vi reparerer den ødelagte brillen. Hos oss får du derfor alltid ½ pris på brille nummer to ved kjøp av barnebriller.

1/2 pris på reservebrille
Synstest av Joakim

Slik gikk det da Joakim (8) skulle ta synstest

Dårlig syn hos barn kan hemme aktiv utfoldelse, gi konsentrasjonsvansker og problemer med å følge med på skolen. Derfor er det viktig å avdekke eventuelle synsproblemer hos barn så tidlig som mulig.

Synstest for barn
Bilde av gutt og jente med barnebriller fra Play!, Brilleland

Våre briller til barn

Hos Brilleland kan du være trygg på at du vil finne et bredt utvalg barnebriller. Vi sørger for gode råd og veiledning slik at barnet får gode briller som det vil trives med. I butikken sørger vi for å finne rett styrke og glass, og barnet kan prøve seg frem til sine favorittbriller.

Utvalg av briller til barn
Synstest

Bestill synstest til barnet

Kanskje du tenker at barnet ditt ikke er gammelt nok til å sjekke synet sitt? Barn kan faktisk få øynene undersøkt uten forundersøkelse fra de er 5 år gamle. I Brilleland inkluderer synstesten også øyehelsekontroll av barnas øyne. Velkommen til synstest hos Brilleland!

Bestill time

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din