De to venninnene Maja og Sandra er i siste er på løpetur. Sandra har «alltid» brukt kontaktlinser, men det var først for et par år siden at Maja bestemte seg for at «nå skal jeg lære meg å bruke linser, en gang for alle».

Derfor ble kontaktlinser et naturlig valg

- Første gang jeg skulle prøve kontaktlinser fikk jeg det rett og slett ikke til! Jeg hadde en sperre for å skulle ta på mitt eget øye. Det gjorde meg veldig frustrert, og det ble enklere å bare fortsette å bruke briller, forteller Maja.

Når hun skulle trene, enten det var jogging i skogen eller styrketrening på treningssenter, ble brillene liggende igjen hjemme.

– Jeg er nærsynt og har skjeve hornhinner, så jeg kan ikke skryte på meg at jeg ser omgivelsene rundt meg særlig godt. Men, det var bedre enn å trene med briller. Brillene var bare i veien – de dugget og satt ikke godt på nesen.

For tre år siden merket Maja at synet hadde endret seg. Å trene uten briller var ikke lenger en mulighet.

– Jeg bestemte meg for å gi kontaktlinser et nytt forsøk. Jeg testet ulike typer og i samråd med optikeren min fant vi en linse som passet perfekt for meg. Det tok noen forsøk, men nå tar jeg av og på meg kontaktlinsene på få sekunder.

Slik kan kontaktlinser og briller kombineres

Er Maja hjemme, jobber foran skjerm, eller er hun ute etter «det lille ekstra», går hun for briller. Skal hun trene, som i dag, velger hun kontaktlinser. Sandra, derimot, har bestemt seg for at kontaktlinser er det eneste riktige for henne.

– Jeg har prøvd å få Sandra til å prøve et par briller jeg synes er kule, men hun nekter, ler Maja.

Sandra er opptatt med tøying, men svarer raskt:

– Briller er bare ikke meg. Jeg er ikke komfortabel med dem. Selv om jeg ikke har mer enn minus 1 og minus 1,25 i styrke, fikk jeg fikk hodepine og ble ekstra sliten i øynene mot slutten av dagen. Det påvirket også hvor mye jeg fikk ut av treningsøkten.

I stedet ble kontaktlinser løsningen.

– Jeg trener løping og styrke fem dager i uken, og er helt avhengig av å se godt. Jeg kjenner ikke at jeg har på meg linser, utover det at jeg ser godt. Det er det mest naturlige i hele verden.

Kom i gang – optikeren deler sine råd!

Uansett om du skal begynne med briller eller linser for første gang, eller bruker briller og har lyst til å teste linser, vil du få god hjelp til å komme i gang, understreker optiker og kategorisjef for kontaktlinser i Brilleland, Karl Fredrik Hildrum.

– Lurer du på om kontaktlinser kan være noe for deg, bør du først bestille en time hos optiker for tilpasning og opplæring. Deretter får du prøve linser gratis frem til du finner linsetypen som passer best. Kombinasjonen briller og linser er ideell for deg som liker å trene og å være aktiv eller for deg som ønsker å bruke kontaktlinser av og til. Både briller og kontaktlinser kan sørge for at du ser godt og behagelig. Kontaktlinser bidrar i tillegg til at du kan trene og være aktiv – uten å føle at brillene er i veien.

Les også: Derfor bør du veksle mellom linser og briller

Hvordan oppleves kontaktlinser på løpeturen?

Dagens treningsøkt i Frognerparken er over. Maja sier seg enig med Karl Fredrik. For henne er den optimale løsningen å kombinere kontaktlinser og briller.
Hun har et råd til nye linsebrukere:

– Ha tålmodighet. Både til å prøve ulike typer linser, men også til å stå foran speilet og øve på å ta linsene inn og ut. I starten bruker du kanskje 20 minutter, men etterhvert vil det bare ta noen få sekunder. Å bytte til linser har definitivt gitt meg mer glede av treningen!

Finn ut om kombinasjonen briller og linser kan være noe for deg også! Bestill time hos en optiker nær deg.

 

Ta en linsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer sjekk av synet, linsene dine og øyehelsen din

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Kontaktlinse på fingeren

Solbriller og kontaktlinser:

De fungerer fint alene, men en kombinasjon kan bidra til å gi deg en sunnere øyehelse og samtidig se godt – i alle situasjoner.

Linseabonnement