Prøv kontaktlinser på sommerferie!

Hva er ferieplanene dine i sommer? Kanskje du skal puste inn den deilige norske fjelluften? Lade batteriene omringet av vakker natur. Eller kanskje du skal ligge på en solseng ved sjøen og ta livet helt med ro? Bare deg, en god bok og en avkjølende dukkert i ny og ne.

Ikke alle sommeraktiviteter er like forenelige med å bruke briller. Under en fartsfylt båttur, på en spektakulær fjelltur eller som gjest i et romantisk sommerbryllup er det praktisk å ikke måtte være avhengig av briller. Det leder oss til den første grunnen til å prøve kontaktlinser i sommer:

1: Opplev friheten kontaktlinser gir deg

Velg selv om du vil bruke briller eller linser, og bytt basert på hva som står på dagens agenda. Skal du kose deg innendørs på hytta med en god bok? Da er briller perfekt. Skal du spille volleyball eller ut på tur? Da er kontaktlinser et bedre valg.

Visste du at det finnes kontaktlinser for de aller fleste styrker og synsproblemer? Les mer om de ulike typene her: Ulike typer kontaklinser

2: Kontaktlinser kan dempe symptomer på pollenallergi

Har du pollenallergi og bruker briller? Da kan det være lurt å ta en tur til optiker for å undersøke om kontaktlinser kan være noe for deg – i hvert fall i pollensesongen.

Symptomer på allergi, som rennende, røde og kløende øyne, oppstår når pollenpartikler kommer i direkte kontakt med hornhinnen og øyet. Bruker du linser, danner disse et beskyttende skjold for hornhinnen, og kan derfor bidra til å dempe symptomene.

Les også: Dette må du vite om linser og pollenallergi

3: Linser kan gi ekstra UV-beskyttelse

Noen linser, blant annet linsene fra Acuvue, kommer med UV-filter. Dette betyr at linsen gir ekstra beskyttelse mot skadelige UV-stråler.

UV-filteret bidrar til å beskytte del indre delen av øyet mot skadelige solstråler, men beskyttelsen gjelder kun for den delen av øyet som linsen faktisk dekker. Det er derfor viktig at du i tillegg bruker solbriller som beskytter hele øyet.

Fem linsetips til sommerferien

For oss som bruker linser, kan sommeren by på enkelte utfordringer. Her er fem tips som vil gi deg en bedre linsehverdag i sommer.

Les mer her

 

Kontaktlinser

Hvordan begynne med kontaktlinser?

Er du helt ny linsebruker? Eller bruker du allerede linser, men ønsker å prøve en annen type? Da er prøvelinser inkludert i synsundersøkelsen.

Prøv kontaktlinser!

Finn din nærmeste Brilleland-butikk her

Kontaktlinse på fingeren

Kjøp linser på nett

Hos oss kan du kjøpe kontaktlinser på nett - raskt, enkelt og trygt!

Se våre kontaktlinser her