Unngå at kontaktlinsene dine havner i havet!

– En vanlig feil mange gjør er å kaste brukte kontaktlinser i do. Dit skal de ikke! Kontaktlinser er laget av plastmateriale, noe som vil si at de ikke går i oppløsning. Skyller du de ned i do, havner de rett ut i havet, forteller Maren Berg, optiker ved Brilleland på CC Vest.

Når kontaktlinsene havner i havet, ligner de på en liten manet. For fisk er det fort gjort å tenke at den er mat. Etterhvert blir linsen omdannet til mikroplast.

– Kontaktlinser skal kastes i vanlig restavfall. Grunnen til at de ikke skal kastes i plastavfall, er at de er for små til å resirkuleres som plast, poengterer optikeren.

Slik kaster du emballasjen til kontaktlinsene dine

Optikeren får ofte spørsmål fra kunder om hvor linser, emballasje og linsekapsler skal kastes.

– Det fine er at folk viser stor interesse og vil gjøre ting rett. Jeg skjønner godt at det kan være forvirrende å vite hva som skal kastes hvor, sier Maren.

Før kontaktlinser tas i bruk, ligger de i en liten kapsel. Denne består av flere deler, som alle bør resirkuleres på riktig måte.

– "Lokket" du river av når du åpner kapselen, er laget av aluminiumsfolie og kategoriseres som metallemballasje. Plastdelen som kontaktlinsen ligger i skal kastes i plastavfall, sier optikeren.

Selve pakningen er som oftest av kartong og skal kastes i papiravfall. Returpapp og papp kan derfra bli til nytt papir, eggekartonger, aviser og bølgepapp.

– Er du usikker på hvordan du skal resirkulere ulike deler av emballasjen til linsene, er det bare å spørre oss i butikken. Vi er bare glad for å kunne hjelpe, og ønsker å bidra positivt for miljøet, sier Maren.

Kjøp linsene dine enkelt på nett!

Det skal være raskt, enkelt og trygt å kjøpe kontaktlinser på nett. Det er det i nettbutikken til Brilleland!

Kontaktlinser

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du prøve linser inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time

Start et linseabonnement - Linser Alt Inkludert

Få linsene dine tilsendt direkte hjem i postkassen, slik at du alltid har friske, nye linser tilgjengelig.

Se flere fordeler med abonnement