Bilde av et herreøye tett innpå

Vanlige synsfeil og symptomer

Det er slitsomt å bearbeide et dårlig synsinntrykk, og et korrekt syn er en forutsetning for at vi skal fungere godt i det daglige. Dessverre er ikke synet like perfekt fra naturens side.

Les om ulike synsfeil
diabetes retinopati

Øyesykdommer og symptomer

Regelmessige kontroller er viktig, da noen øyesykdommer ikke gir symptomer før etter lang tid. Rutinekontrollene kan avdekke forandringer og mulige øyesykdommer, slik at du kan få videre oppfølging på et tidlig stadium

Les om ulike øyesykdommer

Gode råd og tips om synsfeil og øyesykdommer

Både synet ditt og øyehelsen din endrer seg fra år til år. Det fører også til at behovet for hvor ofte du bør undersøke syn og øyehelse hos optiker endrer seg i takt med at du blir eldre. En generell tommelfingerregel kan være å sjekke synet hvert andre år. Samtidig er det viktig å huske på at dette er veldig individuelt og at optikeren din sørger for å legge en plan som passer best for deg, synet ditt og øyehelsen din.

ta vare på synet ditt

Ta vare på synet ditt

80 % av alle sanseinntrykkene dine kommer fra synet ditt. For at du skal kunne nyte en god bok, se favorittserien din eller kjøre bil gjennom hele livet, er det derfor viktig at du tar godt vare på øynene dine.

Ta vare på synet!
Dame med kontaktlinser

4 gode behandlinger av tørre øyne

Svært mange av oss plages med tørre øyne. Kanskje du er en av dem som opplever tørrhet, svie, kløe eller rennende øyne? Dette er faktisk de vanligste symptomene ved tørre øyne.

Behandlinger for tørre øyne
Synet endrer seg

Hvorfor forandrer synet seg i voksen alder?

Våre optikere forklarer deg hvorfor du begynner å se dårligere når du passerer 40, og hvorfor små synsfeil blir mer fremtredende i voksen alder.

Årsaker til at synet endrer seg

Vi er her for å hjelpe deg med stort og smått. Finn den nærmeste Brilleland-butikken din:

Triksene til sunne og friske øyne

God hygiene er viktig, særlig om du bruker linser. Sliter du med tørre øyne er det smart å ha med seg øyedråper i lomma. Men, er du klar over at øyedråpene bør være uten konserveringsmidler?

Tips til sunne øyne for linsebrukere
synet etter 40

Slik forandrer synet ditt seg når du har passert 40

Synet ditt forandrer seg hele livet, og etter du passerer 40 år vil du merke endringene tydeligere enn vanlig. Få med deg hvilke symptomer du bør være obs på, og rådene som sikrer at du fortsetter å se godt!

Synet etter fylte 40
Bilde av eldre dame som leser på scheselong

Øyesykdommer og symptomer

Regelmessige kontroller er viktig, da noen øyesykdommer ikke gir symptomer før etter lang tid. Rutinekontrollene kan avdekke forandringer og mulige øyesykdommer, slik at du tidlig kan få videre oppfølging.

Øyesykdommer og symptomer
fagsjef og Optometrist M.Sc, Karin Lund

Dette er fagsjefen i Brilleland

I Brilleland godkjennes klinisk redaksjonelt innhold av vår fagsjef og Optometrist M.Sc, Karin Lund.

Les om Karin og hennes bakgrunn