Har du merket at linsene dine plutselig ikke fungerer like bra som før? Eller at må du holde mobilen lenger og lenger fra deg for å se hva som står på skjermen?

Er du over 40 år skyldes problemene mest sannsynlig aldersrelatert langsynthet. Dette er en naturlig prosess, som før eller siden rammer oss alle. Aldersrelatert langsynthet korrigeres enkelt ved hjelp av progressive brilleglass eller linser.

Progressive kontaktlinser

- Alle har hørt om progressive briller, men langt færre vet at det finnes progressive linser, forklarer Kristina og fortsetter: Progressive linser, eller multifokale linser som det heter på fagspråket, er linser som i likhet med progressive brilleglass har flere styrker, slik at du kan se godt på alle avstander. Forskjellen ligger i det optiske designet.

Der mange opplever at progressive briller er begrensende, kan du med progressive kontaktlinser se klart på nært hold både når du ser opp, ned og til siden. Men linser vil du se godt også «lengst ut mot sidene» i detperifere synsfeltet. Dette betyr at du for eksempel kan se ned når du går i trapper uten at trinnene blir uklare.

Linser spesielt tilpasset deg over 40

ACUVUE® er et av Europas ledende merker for progressive linser. Deres 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL kommer i 183 ulike optiske design, noe som gir optikeren flere valgmuligheter når han eller hun skal finne en løsning som passer til ditt øye. Til sammenligning har de fleste andre merker tre ulike optiske design å velge mellom.

-  Med 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL får du med andre ord en mer skreddersydd løsning. Resultatet kan gi en bedre synsopplevelse, forklarer Kristina.

En stor grunn til at mange 40-åringer velger å slutte med linser er ubehag. Dette har ACUVUE® tatt på alvor, og linsene er derfor laget i et mykt og smidig materiale, med innebygd fuktgiver som etterligner naturlige tårer.

Snakk med din optiker

Har du passert 40 år, og vurderer å slutte med linser på grunn av endringer i synet eller ubehag, har Kristina følgende råd til deg: 

- Snakk med optikeren din, og vær tydelig på hvilke problemer du opplever. Optikeren vil da presentere en løsninger for deg, basert på hvilke synsbehov du har.

 

Har du allerede linseabonnement hos oss, kan du prøve progressive (multifokale) linser uten ekstra kostnad. 

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du prøve linser inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time