Optiker er en yrkesgruppe som er utdannet i undersøkelse av synsfunksjonen og tilpasning av optiske hjelpemidler. Det kan være briller, kontaktlinser eller annen spesialoptikk. Optikere er autorisert helsepersonell.

Hva gjør en optiker?

En optiker avdekker dårlig syn eller andre synsproblemer, behov for synshjelpemidler (briller og linser), gir råd om riktig løsning og tilpasser disse etter dine behov. De undersøker også øyehelsen din og henviser videre til øyespesialist eller øyelege når det er behov for behandling.

Når og hvor ofte bør du gå til optikeren?

Du bør oppsøke en optiker dersom du opplever symptomer på synsproblemer eller dårlig syn. Det kan hende at du blir trøtt og sliten i øynene, opplever hodepine, smerter i nakke og skuldre eller at du ser uskarpt på enten lang eller kort avstand.

Vi vil også anbefale deg å oppsøke optiker med jevne mellomrom for å sjekke synet selv om du ikke opplever symptomer (hvor ofte vil avhenge av din alder og helsetilstand). Det er en del forskjellige øyesykdommer eller almennsykdommer som kan oppdages ved en synstest før du opplever symptomer.

Hva kan de hjelpe med?

En optiker kan hjelpe deg med å finne riktig brilleløsning eller kontaktlinser og gi deg gode råd om synet ditt. De kan også oppdage både øyesykdommer og andre sykdommer som for eksempel diabetes, grønn stær eller høyt blodtrykk.

Autorisert helsepersonell

Våre optikere er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. Mange med mastergrad i klinisk optometri, spesialutdannelse i tilpasning av kontaktlinser, spesialkompetanse i arbeidsplassoptikk, synstrening med mer.

Alle våre optikere og butikkmedarbeidere er underlagt loven om taushetsplikt.

Vi har autoriserte optikere over hele landet.

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time