Kan barn bruke kontaktlinser?

Kontaktlinser er både praktisk og fornuftig, samt er med på å gi ditt barn større frihet. Dagens barn og unge er konstant i aktivitet med sport og fritidssysler, ute som inne. Alder alene er ikke avgjørende for om barnet ditt kan starte med kontaktlinser. Det kan variere litt fra barn til barn, men det viktiste er at barnet føler seg klar selv og vet hvordan de skal kunne håndtere bruk av linser på en trygg måte.

Når kan barn begynne med kontaktlinser?

Kan barnet ditt opprettholde god håndhygiene, håndtere kontaklinser riktig og gi riktig pleie? I så fall er kontaktlinser for barn trygt og du kan la ditt barn bruke kontaktlinser. Både hver dag eller som supplement til briller. Med litt trening og tilvenning, klarer de fleste skolebarn å sette på kontaktlinsene selv.

Fordeler med kontaktlinser til barn er mange

  • Praktisk ved fysisk aktivitet og uteliv i all slags vær
  • Frihet til lek og sport - trenger ikke være redd for å få brillene ødelagt
  • Økt trivsel og selvfølelse - da barn kan føle seg utilpass med briller på
  • Kontaktlinsene følger øyet, dermed får du større synsfelt.

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for ditt barn

Vurderer du kontaktlinser til barnet ditt, skjer dette i samråd med en av våre linseoptikere, slik at barnet får nøye opplæring i bruk og hygiene. Det viktigste for oss er at barnet blir trygg på håndteringen. I tillegg er det viktig å huske på at barn alltid skal ha en avlastningsbrille i tillegg til kontalinsene når øynene trenger en pause ved behov.

Våre kontaktlinseoptikere hjelper med råd og veiledning, slik at vi sammen finner den beste og tryggeste løsningen for barnet ditt.

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Vi tar ditt syn på alvor.

Hos oss får du alltid prøve linser gratis inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time