Hva er astigmatisme?

Enkelt forklart er et øye uten astigmatisme rundt og formet som en vanlig fotball, noe som betyr at lyset brytes og samles til ett og samme punkt inne i øyet. Et astigmatisk øye er litt ovalt, litt formet som en amerikansk fotball. Det betyr at lyset brytes til to forskjellige punkter inne i øyet, noe som gjør at det kan være vanskelig å se godt både på lange og korte avstander. Du kan for eksempel oppleve en skygge rundt bokstaver eller tall.

I motsetning til briller som korrigerer skjeve hornhinner, er det ofte litt mer komplisert med kontaktlinser da linsene kan rotere på øyet mens brillene er på samme sted. Dette kan føre til at du ser uklart. Derfor er det ekstra viktig å ha en linse som er designet for å ikke rotere eller flytte på seg, slik at du får et skarpt og klart syn.2*

ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM benytter seg av en unik teknologi der den naturlige blunkerefleksen holder linsen på plass. Enten du ligger på sofaen og ser på TV eller driver med sportsaktiviteter som involverer forskjellige blikkretninger eller hodebevegelser, holdes linsen i riktig posisjon for å gi deg et klart og stabilt syn. Du trenger ikke å blunke hardt eller gni linsen på plass, men med teknologien i ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM, brukes blunkerefleksens kraft til å holde linsen på plass.2*

Opplev forskjellen med ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM

Er du klar over at du har astigmatisme og er nysgjerrig på linser, eller føler at du ikke er helt fornøyd med synskvaliteten med dine nåværende linser – snakk med din Brilleland-optiker. Be gjerne om å prøve ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM for å oppleve følelsen av klart og stabilt syn, uansett hvordan dagen din ser ut!

Les mer: Slik kan kontaktlinser by på ekstra god komfort

Derfor er endagslinser et godt alternativ til flerdagslinser

Tårefilmen i øyet inneholder naturlig fett og proteiner, og når du bruker flerdagslinser vil det etter hvert bygge seg opp et belegg på linsens overflate. Selv om du rengjør linsen godt er dette noe som kan påvirke komfortfølelsen.3 Derfor er endagslinser et hygienisk og bra alternativ. Du slipper linseetui og rengjøring og får en ny fresh linse hver dag. I tillegg er det alltid veldig enkelt å ta med et ekstra par hvis du er på farten.

For mer informasjon om riktig bruk, stell og sikkerhet, snakk med øyespesialisten din og les bruksanvisningen som er tilgjengelig på ACUVUE® hjemmeside www.acuvue.no

Alle ACUVUE® kontaktlinser har UV-blokkering som bidrar til å beskytte mot at skadelige UV-stråler kommer inn i hornhinnen og inn i øyet. UV-absorberende kontaktlinser er IKKE en erstatning for beskyttende UV-absorberende øyebeskyttelse, for eksempel UV-absorberende beskyttelsesbriller eller solbriller, fordi de ikke dekker hele øyet og det omkringliggende området. Du bør fortsette å bruke UV-absorberende øyebeskyttelse som anbefalt av din optiker.

Finn din Brilleland-butikk

Ta en linsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer sjekk av synet, linsene dine og øyehelsen din

Bestill time
Kontaktlinse på fingeren

Kjøp linser på nett!

Kjøp kontaktlinser enkelt i nettbutikken vår. Vi leverer dem rett hjem i postkassen din, raskt, enkelt og med gratis retur.

Kjøp kontaktlinser
kontaktlinser abonnement

Hva med et linseabonnement?

«Linser Alt Inkludert» er et perfekt linseabonnement for deg som vil ha en god og jevnlig oppfølging av våre autoriserte optikere samtidig som du alltid har nye, friske linser tilgjengelig.

Les mer om fordelene du får med vårt linseabonnement