Når kan barnet mitt starte med kontaktlinser?

Alderen alene er ikke avgjørende for om barnet ditt kan starte med kontaktlinser, da dagens linser er produsert av myke materialer som følger øyets form og utvikling. Det er barnets modenhet og behov som er avgjørende. Barnet må forstå viktigheten med god hygiene ved bruk av linser, og kunne håndtere linsene på en forsvarlig måte. 

Er barnet mitt klar for kontaktlinser?

En god dialog med både barn og foreldre er essensielt. I en samtale med barnet ditt avgjør vi om han/hun er klar for å starte med kontaktlinser. For et vellykket resultat må følgende forutsetninger være på plass:

  • Barnet skal selv ha lyst til å starte med linser.
  • Det må være en viss modenhet og forståelse for god hygiene hos barnet. 
  • Det trengs både mot og evne hos barnet til å ta linsene av og på selv.

Barnet vil få opplæring i hvordan han/hun skal ta av og på linsene av våre linseoptikere. Om barnet ikke får det til ved første besøk, kan det komme tilbake noen dager etterpå for å fortsette treningen – uten ekstra kostnad. Det viktigste for oss er at barnet blir trygg på håndteringen. Når barnet har vist at han/hun håndterer linsene på en forsvarlig måte, kan linsene tas med hjem og tas i bruk.

Det er viktig å huske på at barnet uten unntak skal ha en avlastningsbrille i tillegg til kontaktlinsene. Slik får øynene en naturlig pause når det ikke er behov for kontaktlinsene.

Våre kontaktlinseoptikere hjelper med råd og veiledning, slik at vi sammen finner den beste og tryggeste løsningen for barnet ditt.

Det er barnets modenhet som avgjør om det er klar til å begynne med linser. Ikke alderen.

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du prøve linser inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time