Fordelene med polariserte solbriller er mange. De kan brukes av både damer, herrer og barn i de aller fleste lysforhold, men det er noen situasjoner hvor de er overlegne. Livet utendørs blir rett og slett litt bedre med polariserte solbriller. Opplev forskjellen og se verden på en ny måte! 

1. Polariserte solbriller kan gi bedre komfort for øynene dine

Det er vanlig å føle seg sliten og få vondt i hodet når man myser mye og øynene anstrenger seg på grunn av sterkt lys. Polariserte solbriller vil gjøre øynene dine mer avslappet fordi de gir god beskyttelse mot reflektert lys og skarpt sollys. Dette er fordi de har et filter som filtrerer bort reflektert lys med opp til 99 prosent. Det kan være en stor fordel i solrike omgivelser, spesielt i nærheten av vann, snø, vinduer og våt asfalt.

2. Du kan se tydeligere farger

Når reflektert lys filtreres bort kan du se fargekontraster tydeligere og farger oppleves klare og ekte. Dette kan gjøre vakre omgivelser enda vakrere og forsterke naturopplevelsene dine. Dette er også en av årsakene til at polariserte solbriller egner seg som kjørebriller og kan bidra til at sikkerheten forbedres ved at du kan se tydeligere. Vær obs på at glassene kan gjøre det vanskeligere å se is i veibanen.

3. Solbrillene lar deg se under vannoverflaten

Når refleksjonene fra sola filtreres bort og gjenskinnet reduseres gir det deg ikke bare bedre øyekomfort, men du kan også se hva som beveger seg under vannoverflaten med polariserte glass. Dette er en stor fordel ved for eksempel kjøring og fortøyning av båt i grunnere vann, på fiske og ved bading når du ikke vil tråkke på steiner og skjell – eller bare se hva som befinner seg under deg i vannet når du svømmer.

Les mer: Derfor bruker alltid Sven Olsen (57) polariserte solbriller med styrke på båtturer.

4. God beskyttelse mot farlige UVA- og UVB-stråler

UV-stråler i store mengder kan være skadelige for synet ditt og solbriller er det eneste som kan beskyttene øynene dine mot disse. Faktisk bør du bruke solbriller året rundt, også i overskyet eller lettskyet vær. Solbriller med polariserte glass vil redusere sjansen for skader, som snøblindhet og tidlig grå stær, forårsaket av UVA- og UVB-stråler. Velg alltid solbriller som er CE-merket, som betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Å beskytte øynene mot solen er spesielt viktig for barn, les mer her: Solbriller til barn

5. Du trenger ikke å ta av solbrillene i skyggen

De farlige UV-strålene fra sola finner deg også i skyggen og på overskyete dager. Det er fristende å ta av solbriller på skyggefulle steder for å se bedre, men da har du ikke lenger beskyttelse for øynene dine. Med polariserte glass vil du kunne se bedre i skyggen enn med vanlige glass fordi farger og kontraster vil være klare og tydelige, selvfølgelig noe avhengig av hvor mørke glass en har i solbrillen. Brillene vil ikke oppleves for mørke og de er derfor veldig behagelige å bruke i varierende skydekke – prøv selv!

6. Polariserte solbriller fungerer veldig godt på vinteren

Vinteren er en av de viktigste årstidene å beskytte øynene sine. Snøen reflekterer sola veldig godt, faktisk øker det solstrålingen med opp mot 50 prosent ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Det betyr at du blir utsatt for mange flere skadelige stråler i snørike omgivelser enn om du hadde vært på bar mark. Polariserte glass filtrerer bort opp til 99 prosent av disse strålene og er derfor et godt valg av solbriller til vinteraktiviteter. De er også gode for å forebygge snøblindhet. Kanskje en sportsbrille med polariserte glass er det beste valget for deg?

7. De kommer i mange ulike farger på glassene

Det kan være lurt å sette seg inn i forskjellene på de ulike polariserte glassene for å finne en solbrille som passer best til akkurat deg og ditt bruk. Merk at den visuelle effekten av de ulike fargene kan være individuell.

Les mer: Hvorfor har solbrilleglass ulike farger?

  • Rødlige glass forsterker fokus og kontraster under en rekke lysforhold og reduserer risikoen for hodepine og migrene. Rødlige polariserte glass passer godt til bilkjøring og andre aktiviteter som krever fart.
  • Gule glass reduserer blått lys som kan overstimulere øynene og forårsake ekstra belastning, tretthet og hodepine. Passer godt til bilkjøring.
  • Grønne glass har en avslappende effekt på øynene og kan virke kjølende i varmt vær. Passer til for eksempel golf, vannsport og lesing.
  • Grå glass er allsidige, demper lyset jevnt og gir en mer ekte fargegjengivelse. 
  • Brune glass forsterker kontraster ved lett skyet vær og passer bra til skiftende lysforhold. Egner seg godt til både en tur i skogen eller i solrike gater. Passer også godt til bilkjøring.

Les også: Raske briller til sport og fritid og Sportsbriller – Hvilken skal jeg velge?

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Solbrilletrender 2022

Se alle solbriller med polariserte glass

Se utvalget her, og prøv favorittene dine i den nærmeste Brilleland-butikken din.

Sjekk utvalget
synstest

Du kan også få polariserte solbriller med styrke

Besøk den lokale Brilleland-butikken din for å være sikker på at du får rett styrke i glassene dine.

Bestill time til synstest