Ta en synstest

Kun740,00

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

En synstest skal avdekke hvor godt du ser, hvilke styrker som er riktig for deg og hvordan øynene dine jobber sammen. I tillegg blir også øyehelsen din undersøkt.

Hva koster en synstest og hvor lang tid tar det?

Synstesten hos Brilleland koster 740 kroner og den tar ca. 30 minutter.

Hvor ofte bør jeg ta synstest?

Våre optikere anbefaler at du tar en synstest annethvert år eller hvis du mistenker endringer i synet. Dette for å sikre optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Her finner du den nærmeste Brilleland-butikken din:

Slik utføres synsprøven:

– Trykkmåling

Økt trykk i øyet kan være en indikasjon på øyesykdommer. Vi tar alltid en trykkmåling på alle over 40 år, ettersom de fleste øyesykdommer er aldersrelatert. På de under 40 utfører vi trykkmåling ved behov.

Trykkmålingen er inkludert i synsprøveprisen.

– Digitalt netthinnebilde / Fundus

Ved hjelp av et Funduskamera tar vi et digitalt bilde av netthinnen din. På denne måten kan vi følge opp og dokumentere øyehelsen din over tid. I tillegg til å avdekke øyesykdommer, er det mulig å oppdage sykdommer som både høyt blodtrykk og diabetes ved å titte på blodårestrukturen inne i øyet.

Våre optikere

En optiker er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. De gjør en grundig undersøkelse for å ivareta øyehelsen din og finne den beste løsningen for deg og synet ditt. 

Våre optikere anbefaler at du sjekker øynene dine og tar en synstest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Alle våre optikere og butikkmedarbeidere er underlagt loven om taushetsplikt.

Hva er en optiker?

Hvorfor bør jeg undersøke synet?

En synsprøve er viktig for å oppdage synsfeil, synsproblemer og svakheter med synet ditt. Det gjøres en grundig undersøkelse av øyehelsen din ved hjelp av trykkmåling og et digitalt bilde av netthinnen din. Synstesten tar for seg alle strukturer i øyet fra hornhinnen foran i øyet til netthinnen bak i øyet. På denne måten kan optikeren oppdage forandringer på netthinnen din, eller eventuelle tegn til øyesykdommer. Hvis optikeren får mistanke om noe som bør følges opp, blir du henvist videre til lege eller øyelege.

Det er viktig for oss at du ser bra i alle situasjoner, uansett hva du gjør. Det finnes ulike optiske løsninger for ulike synsbehov. Sammen med deg vil optikeren finne de beste løsningene for deg og ditt syn. Det er derfor viktig med regelmessige synstester for å sikre en god øyehelse og et optimalt syn.

Ta kontakt med den nærmeste Brilleland-butikken din eller bestill synstest her.

Bilde av dame som tar en synstest

Ta vare på øyehelsen din

I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din. Vi henviser deg til øyelege ved behov.

Les mer om øyehelsekontroll

Slik leser du din linse- eller brilleseddel

En linse- eller brilleseddel forklarer om du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner.

Lær mer
Bilde av eldre dame som leser på scheselong

Vanlige synsfeil og symptomer

Hva vil det si å være langsynt, nærsynt eller ha skjeve hornhinner?

Svaret finner du her