Synet er den viktigste av kroppens sanser, og skal gi deg sanseinntrykk gjennom et langt liv. Å bruke 30 minutter på en synsundersøkelse er derfor en smart investering!

Har du et godt syn?

De fleste av oss merker ikke at synet endrer seg før det har gått lang tid. Derfor er det også så viktig å ta en synstest hos optiker med jevne mellomrom. Optikeren kan da oppdage selv de minste endringer i synet ditt. I synsundersøkelsen vil optikeren sjekke styrkene dine og øyehelsen din.

Øyesykdommer som blant annet grå stær, grønn stær og forskjellige forandringer på øyebunnen kan oppdages på et tidlig stadium. Optikeren gir deg også gode råd for å unngå eller redusere tørre øyne. Jo tidligere øyesykdommer eller andre endringer i synet oppdages, desto raskere kan tilstanden behandles og symptomer som blant annet hodepine kan unngås. Optikeren forteller deg om du trenger briller og sørger for at du får briller og kontaktlinser som passer din hverdag, slik at du unngår uklart syn uansett situasjon. Synstesten tar ikke lang tid og kan også avdekke andre generelle sykdommer som diabetes eller tilstander som høyt blodtrykk. 

Ta en øyehelsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer trykkmåling og digitalt bilde av netthinnen

Bestill time

Hvorfor ta en synstest?

En synstest er ikke bare viktig for å avdekke synsfeil, synsproblemer eller svakheter med synet ditt. I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din, hvor det foretas både trykkmåling og hvor det tas et digitalt bilde av netthinnen din.

Synstesten tar for seg alle strukturer i øyet, fra hornhinnen lengst fremme, til den bakre netthinnen. Slik kan optikeren oppdage forandringer på netthinnen din, eller eventuelle tegn til øyesykdommer.

Ved mistanke om tilstander som bør følges opp, vil du bli henvist til lege eller øyelege for videre vurdering.

Sett av tid til en synstest!

For oss er det viktig at du ser bra i alle situasjoner, uansett hva du foretar deg. Å ta en synstest med jevne mellomrom er derfor viktige for at du skal kunne se optimalt og for å sikre en god øyehelse.

Et av de mest spurte spørsmålene er: Hvor ofte må jeg ta en synstest? Våre optikere anbefaler at du tar en synstest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Kontakt den nærmeste Brilleland-butikken din eller bestill enkelt synstest her: Bestill synstest