Optiker utfører synstest på kunde. Synsprøve og synsundersøkelse

Ta en synstest

Kun740,00

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Hva er en synstest?

En synstest, også kjent som synsprøve og synsundersøkelse, skal avdekke hvor godt du ser, hvor godt øyne dine jobber sammen og hvilke styrker som er riktig for deg i linsene eller brillene dine. I tillegg blir også øyehelsen din undersøkt. I Brilleland utføres den av en autorisert optiker. Synstester kan variere i omfang, fra en enkel synsprøve til mer omfattende undersøkelser, avhengig av dine behov og tidligere medisinske historie.

Det er viktig for oss at du ser bra i alle situasjoner, uansett hva du gjør. Det finnes ulike optiske løsninger for ulike synsbehov. Sammen med deg vil optikeren finne de beste løsningene for deg og ditt syn. Det er derfor nødvendig å gå til synsundersøkelse regelmessig for å sikre en god øyehelse og et optimalt syn.

Her finner du den nærmeste Brilleland-butikken din:

Fordeler med en synstest

  • I en synstest kan en optiker oppdage synsfeil, synsproblemer og svakheter med synet ditt og hjelpe deg med å korrigere for dette.
  • Det gjøres en grundig undersøkelse av øyehelsen din og alle strukturer i øyet, fra hornhinnen foran i øyet til netthinnen bak i øyet, blir undersøkt. På denne måten kan optikeren oppdage forandringer, eller eventuelle tegn til øyesykdommer.
  • Hvis optikeren får mistanke om noe som bør følges opp, avtaler de enten en oppfølgingstime med deg eller, når tilstanden trenger behandling av en spesialist, blir du henvist videre til lege eller øyelege.

Spørsmål og svar om synstest

Tegn på at du bør ta en synstest

Når bør man ta en synstest? Hvordan vet man at man trenger briller? Det er flere tegn som kan indikere at du bør sjekke synet og øyehelsen din. Her er noen vanlige indikasjoner på at det kan være lurt å vurdere en synstest.

Husk at regelmessige synstester er viktige for å oppdage eventuelle synsproblemer tidlig, slik at de kan behandles effektivt. Hvis du opplever noen av disse tegnene, eller hvis det er andre bekymringer knyttet til synet ditt, bør du kontakte en optiker for å få en vurdering, en synstest og en eventuell henvisning til øyelege.

Hvorfor er regelmessige synstester viktige?

Slik utføres synsprøven:

  1. Kartlegging av behovet
  2. Forundersøkelser
  3. Innledende samtale, utdypning av behovet og synet ditt (anamnese)
  4. Innledende tester, rettet til dine behov
  5. Utmåling av styrkene dine til eventuelle briller og/eller kontaktlinser
  6. Evaluering av alle strukturer av øynene
  7. Oppsummering og anbefaling

– Trykkmåling

Økt trykk i øyet kan være en indikasjon på øyesykdommer. Vi tar alltid en trykkmåling på alle over 40 år, ettersom de fleste øyesykdommer er aldersrelatert. På de under 40 utfører vi trykkmåling ved behov.

Trykkmålingen er inkludert i synsprøveprisen.

– Digitalt netthinnebilde / Fundus

Ved hjelp av et Funduskamera tar vi et digitalt bilde av netthinnen din. På denne måten kan vi følge opp og dokumentere øyehelsen din over tid. I tillegg til å avdekke øyesykdommer, er det mulig å oppdage sykdommer som både høyt blodtrykk og diabetes ved å titte på blodårestrukturen inne i øyet.

Våre optikere

En optiker er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. De gjør en grundig undersøkelse for å ivareta øyehelsen din og finne den beste løsningen for deg og synet ditt.

Våre optikere anbefaler at du sjekker øynene dine og tar en synstest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Alle våre optikere og butikkmedarbeidere er underlagt loven om taushetsplikt. Hva er en optiker?

Ta kontakt med den nærmeste Brilleland-butikken din eller bestill synstest her.

Faglig innhold på denne siden er godkjent av fagsjef og Optometrist M.Sc i Brilleland, Karin Lund.

Bilde av dame som tar en synstest

Ta vare på øyehelsen din

I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din. Vi henviser deg til øyelege ved behov.

Les mer om øyehelsekontroll

Slik leser du din linse- eller brilleseddel

En linse- eller brilleseddel forklarer om du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner.

Lær mer
Bilde av eldre dame som leser på scheselong

Vanlige synsfeil og symptomer

Hva vil det si å være langsynt, nærsynt eller ha skjeve hornhinner?

Svaret finner du her