Synet er den viktigste av kroppens sanser, og skal gi deg sanseinntrykk gjennom et langt liv. Å bruke 30 minutter på en synsundersøkelse er derfor en smart investering!

Har du et godt syn?

De fleste av oss merker ikke at synet endrer seg før det har gått lang tid. Derfor er det også så viktig å ta en synstest hos optiker med jevne mellomrom. Optikeren kan da oppdage selv de minste endringer i synet ditt. I synsundersøkelsen vil optikeren sjekke styrkene dine og øyehelsen din.

Øyesykdommer som blant annet grå stær, grønn stær og forskjellige forandringer på øyebunnen kan oppdages på et tidlig stadium. Optikeren gir deg også gode råd for å unngå eller redusere tørre øyne. Jo tidligere øyesykdommer eller andre endringer i synet oppdages, desto raskere kan tilstanden behandles og symptomer som blant annet hodepine kan unngås. Optikeren forteller deg om du trenger briller og sørger for at du får briller og/eller kontaktlinser som passer din hverdag, slik at du unngår uklart syn uansett situasjon. Synstesten tar ikke lang tid og kan også avdekke andre generelle sykdommer som diabetes eller risikofaktorer som for eksempel høyt blodtrykk.

synstest

Lurer du på hva som skjer under synstesten?

En synstest avdekker hvor godt du ser, hvilke styrker som er riktig for deg og hvordan øynene dine jobber sammen.

Slik utføres synstesten hos Brilleland
Bilde av dame som tar en synstest

Ta vare på øyehelsen din

I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din. Vi henviser deg til øyelege ved behov.

Les mer om øyehelsekontroll

Hvorfor ta en synstest?

En synstest er ikke bare viktig for å avdekke synsfeil, synsproblemer eller svakheter med synet ditt. I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din, hvor det foretas både trykkmåling og hvor det tas et digitalt bilde av netthinnen din.

Synstesten tar for seg alle strukturer i øyet fra hornhinnen foran i øyet til netthinnen bak i øyet. Slik kan optikeren oppdage forandringer på netthinnen din, eller eventuelle tegn til øyesykdommer.

Ved mistanke om tilstander som bør følges opp, vil du bli henvist til lege eller øyelege for videre vurdering.

Sett av tid til en synstest!

For oss er det viktig at du ser bra i alle situasjoner, uansett hva du foretar deg. Du kan få ulike optiske løsninger til forskjellige synsutfordringer. Optiker vil sammen med deg finne de beste løsningene for akkurat deg og ditt syn. Å ta en synstest med jevne mellomrom er derfor viktige for at du skal kunne se optimalt og for å sikre en god øyehelse.

Et av de mest spurte spørsmålene er: Hvor ofte må jeg ta en synstest? Våre optikere anbefaler at du tar en synstest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Kontakt en Brilleland-butikk eller bestill synstest her: Bestill synstest

 

Her finner du den nærmeste Brilleland-butikken din: