Kan jeg sove med kontaktlinser?

Det er fort gjort å sovne med kontaktlinsene på. Her forklarer vi hvorfor du bør droppe linsene når du skal sove, og hva du må gjøre om uhellet først er ute og kontaktlinsene blir med inn i drømmeland.

Sove med linser

Derfor har solbrilleglass ulike farger

Det finnes både gule, grønne, grå, brune, oransje og rosa solbrilleglass. Farger på glass handler om mer enn bare stil og trender. Fargene har faktisk ulike egenskaper. Vi forteller deg alt du trenger å vite.

Solbrilleglass i ulike farger
synet endrer seg med alderen

Dette må du vite om synet ditt – uansett alder

Uansett alder kan du møte på utfordringer og endringer i synet ditt som du bør ta på alvor og følge opp. Dette er de vanligste synsbehovene i 20-årene, 30-årene, 40-årene, 50-årene og 60-årene.

Synet for hver tiår
ta vare på synet ditt

Slik tar du godt vare på synet ditt

Synet er den viktigste av kroppens sanser. 80 % av alle sanseinntrykkene dine kommer fra nettopp synet ditt. Derfor er det også svært viktig at du tar godt vare på øynene dine.

Optikerens beste råd og tips
briller til alle aldere

7 tips til hvordan du kan ta godt vare på brillene dine

Bruker du briller? Da er det viktig å ta best mulig vare på brillen slik at den holder seg så god som ny, så lenge som mulig.

Slik gir du brillene dine et langt liv

Slik leser du din linse- eller brilleseddel

En linse- eller brilleseddel forklarer om du er nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner. Lær hvordan du tolker dem her.

Lær mer

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

graviditet og syn

Graviditet kan endre synet ditt

Vet du at mange opplever endret syn under graviditet og etter fødsel? For noen er det midlertidig, mens for andre er endringene varig. La oss ta en titt på hvorfor.

Syn og graviditet
Riktige briller

Så ofte bør du bytte briller

Når byttet du briller sist? Mange av oss har kanskje hatt brillene våre i flere år, uten å tenke så mye over at synet vårt kan ha endret seg. Dette er tegn på at du trenger nye briller.

Årsaker til at du må bytte briller

Kontaktlinser kan bremse nærsynthet hos barn

Barn som bruker kontaktlinser har behov for en linse som gir høy komfort samtidig som den passer til barnas aktive livsstil. Endagslinsen MiSight® 1 day byr på nettopp dette – i tillegg til at den har bevist bremsende effekt på utviklingen av nærsynthet blant barn

Kontaktlinser og nærsynthet hos barn
rund ansiktsfasong og briller

Hvilke briller kler deg best?

Ansiktsform, hårfarge og hudtone er avgjørende for hvilken brille som passer til deg. Her får du butikksjef Kristine Ansnes sine beste råd til hvordan du velger riktig brille.

Briller og ansiktsform
Grå stær symptomer

Dette bør du vite om grå stær

Det er ikke mange øyesykdommer som kan kalles folkesykdom, men grå stær er faktisk en slik sykdom. Grå stær er den eneste øyesykdommen vi alle mest sannsynlig vil utvikle etter hvert som vi eldes.

Alt om grå stær
mann med briller Heritage

7 tips til en bedre brillehverdag

Plages du med skitne briller eller riper og dugg på brilleglassene? Her får du 7 nyttige tips til en bedre hverdag med briller, enten du bruker dem hele dagen, kun foran datamaskinen eller kanskje bare når du kjører bil.

7 nyttige brilletips!

Dette må du vite om linser og pollenallergi

Sliter du med pollenallergi kjenner du godt til plagene med rennende, røde øyne som klør. Men, vet du at kontaktlinser kan dempe symptomer knyttet til pollenallergi?

Linser & pollenallergi
dame med briller Heritage

3 tips til god brillehygiene!

Virus og bakterier kan lett overføres til hendene våre og deretter til andre ting vi tar på, for eksempel brillene du setter på nesen. Les våre beste tips for å unngå både virus og bakterier i ansiktet og tett på øynene dine!

Brillehygiene
To par briller

Tips for god øyehelse på hjemmekontoret

Timene på hjemmekontor tilbringes ikke alltid i tilrettelagte omgivelser – her får du gode råd og tips for å bevare en god øyehelse også på hjemmekontoret.

Hjemmekontor & øyehelse
Dame med kontaktlinser

4 gode behandlinger av tørre øyne

Kanskje du er en av dem som opplever tørrhet, svie, kløe eller rennende øyne? Dette er faktisk de vanligste symptomene ved tørre øyne.

Tørre øyne, behandling og årsak

Triksene til sunne og friske øyne

God hygiene er viktig, særlig om du bruker linser. Mange oppsøker optiker eller øyelege med øyne som svir, renner, er røde eller ømme. Noen beskriver det som å «ha grus i øynene».

Sunn øyne og bruk av linser
gaming

5 råd til deg som gamer mye

Antall timer foran dataskjermen er en avgjørende faktor for hvor godt brillene dine fungerer. Her er rådene som sikrer at du ser godt og behagelig, uansett hvor lenge du blir sittende.

Gaming og syn
Eldre dame med tegn på dårlig syn

Tegn og symptomer på dårlig syn

Et godt syn kan være viktig for livskvaliteten din fordi vi får 80 % av sanseinntrykkene våre fra det. Synet er derfor en av våre viktigste sanser og da er det viktig å ta godt vare på det.

Tegn på dårlig syn
Ung dame med briller uten styrke foran fargerik vegg

Briller uten styrke

Det er ikke lenger slik at det bare er folk som trenger briller som bruker det. Hvis du er så heldig og ser bra kan du likevel bruke briller uten styrke for å se bra ut.

Sjekk hvorfor
Eldre dame leser bok med lesebriller

Lesebriller – Alt du trenger å vite

Lurer du på hva en lesebrille er og om du har behov for det? Her får du mer informasjon om hva de brukes til og hvordan du velger den riktige modellen for deg.

Lesebriller
Dame på øyehelsekontroll hos optiker

Hva er øyekatarr?

Vi forklarer hva øyekatarr er, hvordan det kan oppstå, behandling og ikke minst – hvordan du kan forebygge.

Øyekatarr
Kvinne som holder opp brilleinnfatninger

Brilleinnfatninger – Slik velger du riktig

Brilleinnfatninger kommer i ulike materialer, farger, former og priser. Vi hjelper deg med å finne riktig innfatning for deg.

Finn riktig innfatning
dame med skjeve hornhinner, astigmatisme

Skjeve hornhinner

Skjeve hornhinner er veldig vanlig og helt ufarlig.

Symptomer og behandling for skjeve hornhinner
Eksempel på hvordan man kan oppleve synet med netthinneløsning

Netthinneløsning – Tegn og symptomer

Netthinneløsning, en tilstand der netthinnen løsner fra sin normale posisjon, utgjør en akutt trussel mot synet. Tidlig og riktig behandling er avgjørende for å unngå synstap.

Tegn og symptomer

Verdens Synsdag – hjelp oss å hjelpe!

Verdens Synsdag markeres en gang i året og har ekstra fokus på øyehelse. Dette ønsker vi å markere ved å gi synshjelp til mennesker som av ulike grunner ikke har mulighet til å skaffe det selv gjennom den humanitære organisasjonen Vision for All.

Slik markerer Brilleland Verdens Synsdag
mann med pc-briller

Slik påvirker skjermbruken synet ditt

Antall timer foran dataskjermen er en avgjørende faktor for hvor godt dine eksisterende briller fungerer. Her er rådene som sikrer at du ser godt og behagelig, uansett hvor lenge du blir sittende.

Skjermbruk og syn