Kontaktlinser med flere styrker

Progressive linser, eller multifokale linser som det heter på fagspråket, er kontaktlinser som i likhet med progressive brilleglass har flere styrker, slik at du kan se godt på alle avstander. Kristina Stenhammar, Klinisk ansvarlig i Johnson & Johnson Vision, Nordics, forklarer progressive linser slik:

- Når du ser gjennom et vindu, kan du enten se ditt eget speilbilde i vinduet, eller landskapet utenfor. Du kan ikke se begge deler samtidig. Fokuserer du på ditt eget speilbilde blir det klart, men fokuserer du på landskapet blir dette klart. Progressive linser fungerer på samme måte.  

I praksis betyr dette at linsen er utstyrt med flere styrker. Styrken du trenger for å se klart på nært hold sitter i midten av linsen, mens styrken du bruker til å se klart på avstand sitter i den ytre delen. 

- Ser du på nært hold, velger hjernen din å bruke den delen av linsen som gir et klart bilde. Det samme skjer når du ser noe på avstand. Da velger hjernen å benytte seg av den delen av linsen som er tilpasset dette, forklarer Kristina.

Er progressive linser noe for meg?

I prinsippet kan alle med friske øyne bruke linser. Uavhengig av om du har bruk linser tidligere eller ikke, anbefaler Kristina linsene 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL.

ACUVUE® er et av Europas ledende merker for progressive linser. Linsen 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL kommer i 183 ulike optiske design, noe som gir optikeren flere valgmuligheter når han eller hun skal finne en løsning som passer til ditt øye. Linsene er laget av et mykt og smidig materiale, og har en innebygd fuktgiver som etterligner naturlige tårer.

- Du får med andre ord en mer skreddersydd løsning enn du får med mange andre progressive linser, forklarer Kristina.

 

Tips: Har du skjeve hornhinner med 0.75 eller mindre i cylinder, kan du bruke progressive linser

Kristinas råd til deg som vurderer progressive linser:

Ikke tenk at du må velge mellom linser og briller. Du kan godt ha begge deler, slik at du kan bytte på ettersom hva du har behov for.

I likhet med progressive briller, tar det noen dager før du blir helt vant med å bruke progressive linser. Gi det litt tid, og prøv å bruke linsene hver dag i starten.

Bestill nytilpasning av kontaktlinser

Kun kr940,00

Ta vare på øyehelsen din

Hos oss får du prøve linser inntil vi finner den linsen du liker best

Bestill time

Optikeren anbefaler:

1-day ACUVUE Moist Multifocal

Kjøp linsene her