synet etter 40

Hvorfor er progressive glass dyrere enn andre glass?

Progressive glass krever litt av brukeren, og kan virke som en stor investering for deg som prøver slike glass for første gang. Men, det er også en investering som kan forbedre livskvaliteten din betraktelig.

Dette skiller progressive glass fra andre
rund ansiktsfasong og briller

Hvilke briller kler deg best

Ansiktsform, hårfarge og hudtone er avgjørende for hvilken brille som passer til deg. Her får du butikksjef Kristine Ansnes sine beste råd til hvordan du velger riktig brille.

Finn briller som passer til deg!
Riktige briller

Så ofte bør du bytte briller

Når byttet du briller sist? Mange av oss har kanskje hatt brillene våre i flere år, uten å tenke så mye over at synet vårt kan ha endret seg. De gamle brillene fungerer jo fortsatt «helt greit», så hvorfor skal du bytte?

Tegn på at du trenger nye briller
briller til alle aldere

Slik tar du vare på brillene dine!

Bruker du briller? Da er det viktig å ta best mulig vare på brillen slik at den holder seg så god som ny, så lenge som mulig. Vi gir deg våre 7 beste tips til hvordan du kan ta godt vare på brillene dine.

7 tips til hvordan du tar vare på brillene dine
godt syn på tur

Godt syn på fjelltur

Når Alexander Solbakken legger ut på langtur, er det ingenting som er viktigere enn å se godt. Det sikrer både naturopplevelsen – og at han kommer seg trygt hjem.

Tips til deg som bruker briller på tur!
mann med briller Heritage

7 tips til en enklere hverdag for brillebrukere

Her får du 7 nyttige tips til en bedre hverdag med briller, enten du bruker dem hele dagen, kun foran datamaskinen eller kanskje bare når du kjører bil.

Sjekk disse tipsene!

Over 40 år? Dette er tegnene på at du trenger briller

Er du en av mange som tenker at du ser godt og aldri vil få problemer med synet? Da vil det nok overraske deg at de aller fleste over 40 år trenger briller. Dette er tegnene du bør se etter.

Disse tegnene bør du se etter
Bilde av ung dame som jobber på nettbrett

Slik påvirker dårlig leselys øynene dine

Blir du sliten i øynene når du leser, og særlig på kveldstid? Uansett om du skal kose deg i sofakroken med en god bok eller lese litt på sengekanten er det viktig å tenke over hvordan leselyset ditt er plassert.

Slik plasserer du leselyset
databriller på jobb

Derfor kan du ha behov for briller når du jobber på PC

Mangel på tålmodighet og trøtte, slitne øyne preget arbeidsdagen til Ingvild (35). Briller tilpasset hverdagen foran dataskjermen endret alt.

Dette må du vite om databriller på jobb
Bilde av ung dame som prøver briller i optikerbutikk

Sminketips til deg som bruker briller

Har du nettopp fått deg nye briller? Eller har du kanskje fått ditt første par? Optiker Sofie gir deg gode tips og råd til hvordan du fremhever øynene bak brilleglassene.

Briller og sminke
Bilde av dame som strikker med briller med livsstilsglass

Glad i å strikke? Da bør du ha briller med livsstilsglass

Strikking krever både konsentrasjon og godt syn, og det er ikke sikkert at progressive briller gir øynene dine støtten de trenger. Det gjør derimot en brille med livsstilsglass.

Progressiv brille eller brille med livsstilsglass?
dame med briller Heritage

3 tips til god brillehygiene!

Virus og bakterier kan lett overføres til hendene våre og deretter til andre ting vi tar på, for eksempel brillene du setter på nesen. Les våre beste tips for å unngå både virus og bakterier i ansiktet og tett på øynene dine!

Slik sørger du for god brillehygiene!
Berits progressive briller

Slik oppdaget Berit at hun trengte progressive briller

Da Berit ikke lenger klarte å se på nært hold med de vanlige brillene sine, skjønte hun at noe måtte gjøres.

Synet forandrer seg med alderen
Brille fra Burberry

Brit velger briller for å matche dagens antrekk

Brit Rustad mener at briller skal være gøy. Med sin fargerike brillestil er hun ikke redd for å skille seg ut.

Gøy med briller!

Briller som viser din personlighet

Briller trenger ikke alltid å bare være briller. En fargerik solbrille eller en innfatning med detaljer kan være prikken over i-en til antrekket, og understreke din personlige stil.

Personlig brillestil
To par briller

Derfor bør du ha to par briller

Stadig flere situasjoner i hverdagen krever godt syn på mellomdistanse – og det er ikke sikkert at din vanlige brille dekker alle behovene.

To par briller, hvorfor det?

Nina trodde hun hadde «ørneblikk»: – Nå går jeg ingen steder uten briller og mobil

Det startet med hodepine, små bokstaver på mobilen og vanskeligheter med å se restaurantmenyen. Nina (47) trodde synet hennes var godt, men likevel var det noe som ikke stemte.

Slik endret synet til Nina seg

Sjekk synet ditt før bilferien i sommer

Et av de viktigste punktene på årets sjekkliste bør være å sjekke synet ditt før du setter deg bak rattet. Synet ditt har faktisk direkte innvirkning på din sikkerhet når du kjører land og strand rundt i sommerukene.

Brilleglass for bilkjøring
Eldre dame med tegn på dårlig syn

Tegn og symptomer på dårlig syn

Et godt syn kan være viktig for livskvaliteten din fordi vi får 80 % av sanseinntrykkene våre fra det. Synet er derfor en av våre viktigste sanser og da er det viktig å ta godt vare på det.

Tegn på dårlig syn
Ung dame med briller uten styrke foran fargerik vegg

Briller uten styrke

Det er ikke lenger slik at det bare er folk som trenger briller som bruker det. Hvis du er så heldig og ser bra kan du likevel bruke briller uten styrke for å se bra ut.

Sjekk hvorfor
Eldre dame leser bok med lesebriller

Lesebriller – Alt du trenger å vite

Lurer du på hva en lesebrille er og om du har behov for det? Her får du mer informasjon om hva de brukes til og hvordan du velger den riktige modellen for deg.

Lesebriller
Kvinne som holder opp brilleinnfatninger

Brilleinnfatninger – Slik velger du riktig

Brilleinnfatninger kommer i ulike materialer, farger, former og priser. Vi hjelper deg med å finne riktig innfatning for deg.

Finn riktig innfatning

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

synstest

Når tok du en synstest sist?

Synet ditt er en av dine viktigste sanser. 80 % av alle våre sanseinntrykk får vi gjennom synet. Derfor er det viktig at du tar godt vare på det og sjekker synet jevnlig med en synstest hos optiker.

Bestill time
Brilleabonnement mann

Nå kan du leie de nye brillene dine hos Brilleland!

Nå kan du leie de nye brillene dine hos Brilleland! Med brilleabonnementet Briller Alt Inkludert får du dekket alle brillebehovene dine - fra kun 150,- per måned.

Dette er brilleabonnementet Briller Alt Inkludert

Se et utvalg av våre briller!

Her ser du litt av hva vi har å by på. Besøk en av våre butikker for å finne riktig brille, glass og styrke for ditt bruk og synsbehov.

Briller hos Brilleland