Har jeg behov for databrille?

Behovet for databrille styres primært av alderen, og forekommer oftest pga. aldersrelatert langsynthet. Det er derfor vanligvis personer over 40 år som vil ha behov for en spesialtilpasset databrille der hvor egne lesebriller blir for sterke i forhold til arbeidsavstandene.

Progressive dataglass

I likhet med det progressive glasset er også dataglass designet med flere styrkefelt, men en vanlig progressiv brille vil normalt ikke kunne brukes som en databrille. For å få maksimal komfort ved langvarig jobbing foran dataskjermen, må mellomfeltet i glasset være plassert høyere enn hva som er vanlig i en progressiv brille. Dette får du i en progressiv databrille. Bruk av vanlige progressive briller foran skjerm kan lett føre til nakke og skuldersmerter fordi man blir sittende med en unaturlig hodestilling der man løfter hodet lett for å kunne se skarpt på skjermen. 

Enstyrke dataglass

Behovet for databrille kan også forekomme hos yngre personer med små brytningsfeil da arbeid foran dataskjerm stiller store krav til øynene. Disse brillebrukerne vil normalt ikke ha behov for progressive glass, men vil ha stor nytte av enstyrke dataglass.

Vanlige synsrelaterte problemer foran dataskjerm 

  • Tørrhet, svie og kløe i øynene
  • Tretthet i øynene etter en lang arbeidsdag
  • Stive skuldre og anspenthet som følge av feil synskorrigering
  • Konsentrasjonsproblemer, hodepine og tåkesyn

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time