Hos Brilleland på Tveita i Oslo henger rad på rad med briller i alle mulige former og farger. Firkantet innfatning i sort? Eller hva med blått? Rødt? Det er lett å bli overveldet av det store utvalget.

– Formen på ansiktet ditt, hudtone og hårfarge avgjør om du kler en brille eller ikke. For folk flest handler det om å finne en brillemodell som fremhever det du ønsker å fremheve, og som toner ned det du nødvendigvis ikke vil skal ha fokus, forklarer Kristine, og trekker frem et eksempel:

– Akkurat nå er det veldig mange som vil ha runde briller. Sannheten er at det er veldig mange som ikke kler denne brilleformen. Da er det min jobb å være en god rådgiver, og finne andre alternativer som vil kle kunde bedre.

Hvilken ansiktsform har jeg?

Når Kristine skal finne ut hvilken brille som vil kle ansiktet ditt, ser hun på tre områder: Kjevepartiet ditt, kinnbenet og den øvre delen av hodet.

– Ved å se hvordan disse tre områdene, kan vi definere hvilken ansiktsform du har. Har du for eksempel høye kinnben og smalere panne og hake, og tegner en strek mellom disse tre punktene, vil du se at du får en oval form, forklarer Kristine.

– Har du et langt og smalt ansikt, bør du for eksempel ikke ha en brille som gjør det lengre og smalere. I stedet bør du ha en modell som samler ansiktet. Er haken din bredere enn pannepartiet, bør du ha en brille som ikke gjør at ansiktet ditt virker nedtungt.

Kristine forklarer – briller og ansiktsform:

Har du hjerteformet ansikt?
Da er det fint med briller som er litt runde. Ikke velg for smale briller.

hjerteformet ansikt og briller

Har du rund ansiktsform?
Da bør du unngå runde briller. Bryt opp ansiktet med en litt strammere form, men pass på at brillen er brei nok. Velg en brille med myk bue på toppen.

rund ansiktsfasong og briller

Har du dråpeformet ansikt?
Da bør du velge en brillemodell hvor stangen sitter øverst på innfatningen. Velg en brille som er smal på toppen. Til herrer er det fint med firkantede briller, mens det til kvinner er fint med briller som har avrundende kanter, uten at de er helt runde.

Briller og ansiktsfasong

Har du smalt eller rektangulært ansikt?
Til denne ansiktstypen er det fint med litt «cat eye». Velg en brillemodell hvor kantene går litt oppover, det vil fremheve de fine trekkene.

ansiktsfasong og briller

Har du kvadratisk ansikt?
Velg en brille som har høy stang, slik at du skaper et skille mellom kinnbenet og haken. Da fremstår ansiktet smalere.

I butikkene våre får du gode råd når det gjelder briller og ansiktsform. Ikke glem at din personlige smak også spiller inn når du skal velge briller. Til syvende og sist handler det om å finne innfatningen du selv føler deg best i.

Bilde av ung dame som prøver briller i optikerbutikk

Våre briller

Se noen av våre fantastiske briller her, eller besøk Brilleland-butikken nærmest deg.

Se briller her

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

synstest

Synstest

Når tok du en synstest hos optiker sist?

Bestill time her