Slik beskytter du synet din best mot UV-stråler

Du bør bruke solbriller året rundt! Bruker du briller bør du også skaffe deg et par solbriller med styrke slik at du ser godt i alle situasjoner, enten du kjører bil, er på kontoret, lesesalen eller er på handletur. Om du bruker kontaktlinser er det viktig å være klar over at de fleste linsene ikke beskytter øynene dine mot solen. Den gode nyheten er at du kan bruke hvilken som helst solbrille samtidig som du har linsene på.

Det finnes kontaktlinser med UV-beskyttelse, men de beskytter bare det lille området som linsen dekker. Solbriller dekker hele øyet i tillegg til den tynne huden rundt.

Bytterett på solbriller

Solbriller på nett

Nå kan du også kjøpe solbriller i nettbutikken

Solbriller

Beskytt barnas øyne mot solen

Husker du solbriller til barna? Barnas øyne er under stadig utvikling og det er svært viktig at øynene deres får skikkelig beskyttelse mot solens UV-stråler. De er spesielt utsatt for UV- stråling fordi pupillene deres er større og slipper inn mer lys, samtidig som øyelinsen er dårligere til å absorbere de skadelige stråler. Derfor bør barn bruke solbriller fra de er små – aller helst året rundt. Å ta på seg solbrillene på vei ut døra kan dermed fort bli en fin vane å ta med seg videre i livet.

Husk solkrem til kropp og ansikt – husk solbriller til øynene dine!

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Baby jente holder solbriller til barn

Dette må du sjekke før du kjøper solbriller til barnet ditt

Alt om solbriller til barn

Bruk solbriller året rundt!

Derfor bruker Amund (11) solbriller også om vinteren

Solbriller sommer som vinter