3 tips til god brillehygiene

 1. Ta på briller? Vask hender først!
  God håndhygiene er uten tvil noe av det viktigste du kan sørge for. Rene hender overfører ikke bakterier når du tar av og på brillene dine. Når brillene ikke er i bruk bør du legge dem i et brilleetui. Da kommer de ikke i nærkontakt med andre samtidig som brillene er godt beskyttet mot støt og skader. Enkelt og utrolig smart!

 2. Hold brillene rene
  Vask brillene dine forsiktig med lunket vann og brillerens eller en PH-nøytral såpe. Ikke bruk varmt vann eller fettoppløselig middel som for eksempel Zalo. Vask både brilleglass, neseputer og stenger. Skyll deretter brillene i lunket vann og tørk med en pussefille eller mikrofiberklut egnet for brilleglass. Dermed får du rene briller og unngår samtidig riper i glass eller coating.

  Les mer: 7 tips til hvordan du kan ta godt vare på brillene dine

 3. Unngå antibac på briller og brilleglass!
  Du må ikke bruke noen form for alkoholholdige produkter på verken briller eller brilleglass. Dette kan gjøre uopprettelig skade på glass, coating og innfatning. Mange av oss har gjerne med seg antibac, antibac-servietter eller gelé i sekk og i veske. Dette er produkter som stort sett er ment for bruk på hender eller overflater, men hold disse produktene langt unna brillene dine.

Små og store hygienetiltak er viktig - for deg, dine nærmeste og dine omgivelser. Takk for at du også bidrar!

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk