- Øyemuskulaturen din anstrenger seg når du fokuserer på nært hold, f.eks en dataskjerm. Det gjør at du kan oppleve å få hodepine, spenninger i nakken og trette øyne om du sitter lenge foran skjermen, forklarer Karl Fredrik Hildrum. Han er kategorisjef for glass i Brilleland, og ekspert på hvilket brilleglass som passer til ulike situasjoner.

Tradisjonelle briller er ikke nødvendigvis designet for å fungere optimalt foran en dataskjerm. Dermed kan det lønne seg å ha en ekstrabrille med spesialtilpassede glass. I tillegg til at de avlaster øynene dine, vil de bidra til at du får en mer ergonomisk sittestilling.

I en «databrille» er styrke og glassløsning spesialtilpasset dine behov: Det tas blant annet hensyn til avstand til skjermen, og om du trenger å lese med samme brillen.

5 gode råd til deg som gamer mye 

  1. Ta regelmessige pauser fra skjermen. Hvert 20 minutt bør du løfte blikket fra skjermen og se på lang avstand. I USA har de uttrykket 20-20-20 --> Hvert 20. minutt, se på minimum 20 fot (= 6 meter) i 20 sekunder. Dette har en veldig avlastende effekt på øyemuskulaturen

  2. Bestill en synstest for å avklare dine behov og velg en brille som er spesielt egnet til skjermbruk. 
  1. Plasser skjermen(e) riktig. Fra øye til skjerm bør det være minst en armlengdes avstand. Midten av skjermen(e) bør være ca. 15 cm lavere enn øyet, slik at du får en naturlig hodestilling.

  2. Pass på å ha en god sittestilling med rett rygg. På den måten vil din databrille også fungere optimalt i henhold til skjermens plassering.

  3. Invester i en brille hvor brilleglasset har BlueCut-belegg. Da kan du redusere de plagene som er relatert til høy eksponering av kunstig blått lys fra skjermer.

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time