Dette er tegn på at du trenger nye briller 

- Et vanlig tegn på at det er tid for å bytte briller er at «noe føles feil», forteller optiker Holgeir Klausen hos Brilleland Lillehammer.

- Det som føles «feil» er ofte at du får behov for en annen styrke i brilleglassene dine. Dette endres gradvis, og må følges opp med jevne mellomrom. Du kan etter hvert oppleve at brillene du bruker gir deg hodepine, slitne øyne og irritasjoner – eller rett og slett ikke fungerer like godt som tidligere.

Synstesten avgjør om du må ha nye briller

Synet ditt endrer seg hele livet, og Holgeir anbefaler at du tar en synstest minst hvert annet år. Da finner du raskt ut om du har behov for nye briller, eller om dine gamle briller fungerer som de skal.

- En annen grunn til å bytte briller kan være endringer i hverdagen, for eksempel en ny jobb som gjør at du sitter mer foran PC-skjermen enn tidligere, eller at du kanskje har flyttet og må kjøre mer bil på kveldstid. Da kan muligheten for brilleglass som er tilpasset disse situasjonene være en grunn til å bytte briller.

Les mer om: Databriller
Les mer om: Kjørebriller  (Briller med antirefleksbehandling, spesielt tilpasset bilkjøring.)

Ofte har vi også lyst til å bytte briller av helt andre grunner enn endring i styrke. Kanskje du vil ha en brille til hverdag, som er nøytral og passer til de fleste anledninger, og en som kanskje er litt mer spesiell til de dagene du har lyst til å variere litt mer. Med det store utvalget av fine modeller og nyheter, er mulighetene mange.

- Husk allikevel å ta en synstest før du bestiller, så er du sikker på at du får riktig styrke i glassene og at brillene vil fungere godt i tiden som kommer, anbefaler Holgeir.

Les også: Slik velger du riktige briller

synstest

Når tok du en synstest sist?

Her kan du bestille time hos en av våre dyktige optikere

Bestill time

 

Denne skaden fører til at du må bytte brillene dine

Et sikkert tegn på at det er tid for nye briller er skader som riper i glassene. I motsetning til brukne brillestenger og skjeve rammer er dette en skade optikeren ikke kan reparere. Vil du ha brilleglass uten riper er tiden kommet for å bytte ut de gamle brillene dine.

- Plages du av riper i glassene, anbefaler jeg at du bestiller brilleglass med ripebeskyttelse til de nye brillene dine. Dette er en beskyttelse som legges i flere lag, og som gjør overflaten hard og mer motstandsdyktig, forteller Holgeir.

Bilde av ung dame som prøver briller i optikerbutikk

Våre briller

Se noen av våre fantastiske briller her, eller besøk Brilleland-butikken nærmest deg.

Se briller her

Progressiv brille

fra kr689,00

Glass designet med tre styrkefelt for optimalt syn på alle avstander

Les mer om progressive briller

Enstyrkebrille

fra kr189,00

Alle våre brillepriser er inkludert Basis enstyrkeglass

Les mer om enstyrkebrille