Er tiden inne for en en synstest?

Det begynner å bli vanskeligere å lese selv med brillene på. Du blir sliten i øynene og får vondt i hodet. Det er vanskeligere å konsentrere seg om nærarbeid, og det tar lenger tid å skifte fokus fra avstand til nært. Dette er tegn på at du bør ta en synstest, og kanskje er det nettopp progressive briller du trenger.

Når du blir eldre blir linsen i øyet stivere, og den mister noe av evnen til å skifte fokus. Da er det vanskeligere for øyet å justere til styrken i brillene du bruker. Ting på nært hold kan for eksempel oppfattes uklart når du bruker avstandsbriller. Heldigvis finnes det en løsning.

Hva er progressive briller?

Progressive briller har flere styrker i brilleglasset, fordelt over tre styrkefelt. Øverst i glasset er styrkefeltet som er tilpasset avstandstyrken din. Nederst er styrkefeltet som er tilpasset nærstyrken din. Mellom disse styrkefeltene er det et overgangsfelt, og her er det en glidende overgang med styrker. Dette gjør det mulig å skifte fra å se på avstand til nært, bare ved å bruke de forskjellige delene av glasset. Størrelse og form på disse feltene tilpasses etter ditt behov.

 

progressiv brille

Årsaken til at progressive glass er dyrere

Progressive glass kan være dyrere enn glass med kun en styrke, men progressive glass kommer også i flere prisklasser. Progressive briller må i større grad tilpasses øyne, hodeform og brukssituasjon, og dette påvirker prisen. Individuelle forskjeller som plassering av ører kan ha mye å si på utformingen av de progressive glassene. Derfor passer en progressiv brille kun optimalt på personen den er ment for, og feil justeringer medfører store forskjeller av effekten til brillene.

– Jeg har fått reklamasjoner på progressive briller hvor det kun er små justeringer som skal til. Kanskje har de sklidd ned på nesen, og bare det gjør at man får mye mindre effekt av nærfeltet, forteller optiker og fagsjef i Brilleland, Karin Lund.

Progressive glass med mer avansert teknologi koster mer, men de kan også tilpasses kundens behov i større grad. Når man blir eldre og linsen i øyet blir mindre fleksibel, må man ofte ha større forskjell på styrken i nærsonen og fjernsonen. Da trenger man også flere styrker i mellomsonen for å få en glidende overgang. I glass med flere styrker kan det bli uklarheter i glasset, og i progressive briller er disse uklarhetene samlet i felt langs kanten av brillen. Jo mer avansert den progressive brillen er, desto mindre blir disse sonene, og jo større kan de forskjellige styrkefeltene være.

Med enhver progressiv brille vil det være en tilvenningsprosess, hvor hjernen må lære seg hvordan det er å ha på brillene. Dette gjelder også for de som allerede har progressive glass, men bare bytter styrke. Med progressive briller med mer avansert teknologi – bedre overgang mellom styrkefeltene, flere tilpasningsmuligheter og mindre uklarheter – blir denne tilvenningsprosessen enklere.

Pengene tilbake - Brillelands progressiv garanti

Progressive briller er en investering som kan forbedre livskvaliteten betraktelig, men det kan være skummelt å ta den investeringen når du ikke vet om progressive briller vil fungere for deg. Heldigvis har Brilleland en progressiv garanti.

Dersom du i løpet av tre måneder ikke venner deg til dine nye progressive briller, finner Brilleland en løsning som passer deg bedre, eller gir deg pengene tilbake. 100 % trygghet, ingen risiko.

Optiker finner, i samråd med deg, teknologien som er best for din brukssituasjon. Ofte vil det allikevel være fristende å gå for et billigere glass, men da vil du ikke oppleve den fulle effekten av progressive briller. Med garantien til Brilleland kan du trygt gå for det alternativet optikeren foreslår, slik at du får oppleve den fulle effekten av progressive glass før du bestemmer deg.

Dette må du tenke på når du bruker progressive briller

Bruk av progressive glass er en egenskap man må lære seg.

– Mange gjør kardinalfeilen hvor de bøyer hodet ned og ser på nærarbeid gjennom det feltet i brillen som er ment for avstand eller mellomsonen, forteller Karin Lund.

For å unngå dette må man holde hodet rett, og heller bevege øynene mellom de forskjellige feltene, slik at nærarbeidet sees gjennom feltet med nærstyrke.

Progressive briller kan også gi feil nakkestilling hvis man sitter lenge foran en dataskjerm. Mellomsonen på progressive briller fungerer bra hvis man skal ta en kjapp titt på dataskjermen, men hvis man skal sitte foran en skjerm over lengre tid vil det være lurt med et par databriller.

Ta turen innom din nærmeste Brilleland-butikk for en bedre brillehverdag!

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time
Brilleabonnement mann

Brilleabonnement - Briller Alt Inkludert

Nå kan du leie de nye brillene dine hos Brilleland! Med brilleabonnementet Briller Alt Inkludert får du dekket alle brillebehovene dine - fra kun 150,- per måned.

Les om vårt brilleabonnement