Progressiv brille eller brille med livsstilsglass?

Når du sitter med strikketøyet benytter du deg av «nærfeltet» i de progressive brillene dine. Over tid kan dette by på utfordringer for øynene dine.

- At glasset i progressive briller har mange styrkefelt gjør at brillen er allsidig og at den sikrer godt syn på både nært og langt hold, forklarer Optometrist M.Sc og fagsjef i Brilleland, Karin Lund, og fortsetter:

- Når du strikker eller driver med annet håndarbeid oppleves nærfeltet for lite og for langt nede i glasset til at øyet får den støtten det trenger. Dette skyldes hvordan du holder strikketøyet, og avstanden mellom hendene og øyet.

For å kompensere holdes gjerne hodet i en unaturlig stilling. Resultatet av dette kan være problemer og plager som tretthet i øynene, vond nakke og vonde skuldre.

Livsstilsglass erstatter lesebrillen

Tidligere har progressive brillebrukere gjerne løst denne utfordringen ved å ha én progressiv brille til hverdagsbruk og én lesebrille som brukes til strikking eller annet håndarbeid. Ulempen er at lesebrillen kun fungerer på nært hold. Ser du opp og ut i rommet blir synet uklart.

- Livsstilsglass med nærfokus har flere styrker slik at du også kan se utover i rommet, og ikke bare på nært hold. Da kan du for eksempel strikke samtidig som du ser på TV, uten at du må ta av deg lesebrillene for å se hva som skjer på skjermen. Hodet får en mer naturlig vinkel, og du kan fint sitte med strikketøyet hele kvelden uten å verken bytte briller eller få stiv nakke, forklarer Lund.

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time