Tretthet og konsentrasjonsvansker skyldtes synet

Vi møter Ingvild Telle (35) på arbeidsplassen i Oslo sentrum, hvor hun nylig byttet ut frilanstilværelsen med fast jobb som journalist. For Ingvild innebar skiftet flere endringer, blant annet i timer tilbragt foran PC-skjermen.

– Jeg merket at noe var galt. Ble jeg sittende foran PC-skjermen i lengre perioder, forsvant tålmodigheten min. Jeg hoppet fra fane til fane i nettleseren, og slet med å finne konsentrasjonen, forteller hun. At løsningen på konsentrasjonsproblemene og trettheten hun følte etter en lang arbeidsdag skulle være noe så enkelt som briller, hadde hun aldri trodd.

Små synsfeil blir mer fremtredende

En handletur resulterte i at Ingvild spontant dro innom en optiker for å ta en gratis elektronisk to minutters synstest.

Den elektroniske synstesten ble raskt fulgt opp av en full synsundersøkelse hos optiker. Her fikk Ingvild forklart at hun egentlig ikke ser særlig dårlig, men at den lille synsfeilen blir mer fremtredende siden hun nå bruker mer tid foran dataskjermen.

databrille

Bedre konsentrasjon med databrille

Tilbake på kontoret i Oslo har Ingvild fått en ny morgenrutine. Kaffekoppen fylles og brillene settes på nesen. Der befinner de seg som oftest til arbeidsdagen er over.

– Tålmodigheten min er tilbake, og jeg hopper ikke lenger ukonsentrert mellom ulike faner i nettleseren, forteller Ingvild lettet.

Et par uker etter at Ingvild hentet de runde, litt 60-talls inspirerte brillene sine hos optikeren, har hun slått seg til ro med at brillene blir liggende igjen på pulten når hun går til lunsj.

– Utover det bruker jeg dem stort sett hele tiden.

Blir du trøtt og sliten i øynene etter en lang arbeidsdag foran dataskjermen? Bestill time til synstest.

Dette må du vite om databriller på jobb: 

  • Arbeidsmiljøloven sier at alle som arbeider foran dataskjerm en betydelig del av dagen, skal få tilbud om synstest. Viser denne at du har behov for briller skal du få tilpasset databriller. Utgifter tilknyttet dette skal dekkes av arbeidsgiver.
  • Fortell optikeren at du er her for å ta synstest i forbindelse med databriller.
  • Om du bare kan levere kvittering for synstesten, eller må få optiker til å fylle ut et eget skjema som bekrefter at synstesten er tatt i forbindelse med databriller, varierer fra bedrift til bedrift. Hør med HR-ansvarlig på arbeidsplassen din om hva som er vanlig praksis hos dere.
  • Brilleland har også egen bedriftsavdeling som kan ordne avtaler om fakturering og gode rabatter.

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time