Gøy med briller!

For Brit Rustad gjelder følgende regel: Når du først trenger briller, hvorfor ikke ha det litt gøy med det? Opp fra vesken trekker hun først et brilleetui, så to. Til slutt ligger fire par briller på bordet foran henne. De strekker seg fra knallrøde og moderne sølv, til spenstig turkis og diskre honningfarger.

– Når man kommer i min alder, er det alt for mange som mister humoristisk sans og selvironi. Det er ganske slitsomt. Vi må ikke slutte å le, understreker Brit, og bryter ut i et stort, smittende smil.

Britt har brukt briller i godt over 20 år, og har sakte men sikkert beveget seg bort fra nøytrale briller som passer til alt, og over i en samling morsomme, spennende og stilsikre briller som skiller seg litt ut.

– Briller er en del av meg, og ofte det første folk ser når de møter meg. Jeg føler at brillene jeg velger sier noe om hvem jeg er: Jeg er ikke redd for å synes, og jeg liker å snakke med folk, forklarer Brit.

– I tillegg får jeg masse kommentarer på at jeg har fine briller. Det er jo litt morsomt!

Brille fra Miki Ninn

Viktig å ha det gøy med briller

For Brit er det viktig å vise at man kan bruke noe annet enn det «alle andre» har. Brit spekulerer i at mange kanskje er litt redd for å synes og for å trekke oppmerksomhet mot ansiktet, særlig når vi blir eldre.

– Sånn tenker ikke jeg. Har jeg rynker, så har jeg rynker, og da får de bare synes. Det viktigste er å ha det litt gøy med brillestilen sin.

For Brit starter gjerne dagen med oransje lesebriller mens hun leser aviser. Etter det, er det dagens antrekk som legger føringene for hvilke briller hun bruker resten av dagen.

– Jeg har ikke en favorittbrille, men bruker alle litt om hverandre. Det er gøy å kunne variere litt, og tilpasse brillene til hva jeg har på meg den dagen, forteller hun og ler. 

Brille fra Marc Jacobs

Ut av komfortsonen

De fleste av oss som bruker briller kjenner oss kanskje igjen i at det kan være vanskelig å velge nye briller. Det kjenner også Britt på. Heldigvis har hun god hjelp i butikksjef Kristine hos Brilleland på Tveita senter i Oslo.

– Det er veldig godt å møte noen som tør å si fra om brillen jeg prøver rett og slett er feil for meg, og når formen eller fargen ikke fungerer. Det forholdet har jeg til Kristine, forteller Brit.

Kristine på sin side, skryter av Brit, som uredd prøver både den ene innfatningen og den andre:

– Det er viktig at formen på brillen du bruker passer til ansiktsformen din, og at fargen på brillen matcher fargene dine. Jeg ville aldri hentet frem en brille som jeg ser at Brit ikke ville kledd. Samtidig må hun stole på at jeg vil hennes beste, og tørre å prøve ulike modeller, forteller Kristine.

Sålangt har denne metoden vist seg å være svært suksessfull. Ifølge Brit er det bedre å angre på det man har gjort, enn det man ikke har gjort:

– Har du lyst til å prøve en litt ny brillestil, så dra til optikeren og si «jeg har lyst til å prøve noe nytt, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte».

– Det er ikke farlig, og hva er det verste som kan skje? Du finner enten ut at «jeg trives med de brillene jeg har», eller innser at «wow, dette var virkelig meg».

Brille fra Burberry

 

 

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Riktige briller

Slik velger du riktige briller

Les mer
Bilde av ung dame som prøver briller i optikerbutikk

Se et utvalg av alle våre briller!

Utvalg briller