Berit Berger (59) er nærsynt og har brukt briller siden hun var 20 år, men for syv år siden skjedde det noe. Brillene hennes fungerte ikke lenger på samme måte.

- Jeg klarte ikke å se på nært hold med de vanlige brillene mine. En kollega på samme alder som meg mente jeg burde dra til optiker å finne ut hva det kunne være, forteller Berit.

Berit bestilte seg time og fikk beskjed om at problemene hun opplevde med sine nåværende briller skyldtes aldersrelatert langsynthet – en helt naturlig prosess som før eller siden vil ramme alle.

Gruet seg til progressive briller

Hos optikeren ble det slått fast at Berit burde gå over til progressive briller. Briller som er designet med flere styrkefelt; hovedfeltet er spesialtilpasset med avstandsstyrke og feltet nederst i glasset er tilpasset nærstyrke og øyets naturlige vinkling ved lesing på nært hold. Mellomfeltet sørger for en naturlig og behagelig overgang mellom avstands- og nærfelt.

Selv var Berit noe skeptisk til å bytte fra vanlige briller progressive briller.

- Jeg hadde hørt fra andre at man kunne bli uvel og dårlig av å gå over til progressive briller, og var redd jeg ikke skulle venne meg til brillene, sier hun.

- Min far var nærsynt og hadde tykke, bifokale briller som han egentlig ikke så noe godt med. Han satt og så opp og ned veldig mye, og det virket veldig ubehagelig. Å gå over til progressive briller er også et tegn på at man blir eldre, så jeg var ikke så veldig positiv til overgangen, legger Berit til.

Etter å ha blitt beroliget av optikeren om at progressive briller har endret seg mye opp gjennom årene, fikk Berit nye progressive briller. Det er hun glad for i dag.

- Å bruke progressive briller er veldig lettvint, og jeg slipper å bruke andre briller. Progressive brilleglass er så fine, og jeg ser like godt uansett avstand. Jeg innbilte meg at brillene kom til å ha tykke brilleglass, men de er kjempelette! Jeg er veldig positivt overrasket, sier hun.

Visste du at du også kan få progressive linser? Les mer om dette her!

Synet forandrer seg med alderen

Det Berit opplevde er ikke uvanlig. Synet endrer seg i voksen alder, som en del av en naturlig aldringsprosess. Disse forandringene starter tidlig, men det er først når du passerer 40 år at du vil merke at øyets ”autofokus” blir dårligere. Ofte må man kompensere med en lesebrille ved nærarbeid som lesing og arbeid foran PC-skjerm.

- Jeg synes det er utrolig at man klarer å presse så mye inn i én brille, og at den gjør at jeg klarer å se så bra på både nær og lang avstand, forteller hun.

Her forteller Berit om hvordan hun opplevde å bytte til progressive briller.

Synet er den viktigste av kroppens sanser, og skal gi deg sanseinntrykk gjennom et langt liv. Å bruke 30 minutter på en synstest er derfor en smart investering!

Progressive synsløsninger får du både som briller og linser. Bestill synsprøve så fort du opplever problemer med synet, så finner vi en løsning som passer godt for deg og din livsstil.

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Progressiv brille

fra kr689,00

Glass designet med tre styrkefelt for optimalt syn på alle avstander

Les mer om progressive briller

Progressivgaranti

Dersom du i løpet av 90 dager ikke klarer å venne deg til dine nye progressive briller, finner vi en løsning som passer deg bedre, eller gir deg pengene tilbake. 100 % trygghet, ingen risiko.