Brilleglass for bilkjøring

Egenskapene til brilleglassene som finnes på markedet i dag sikrer deg et godt syn i trafikken. Du kan faktisk få brilleglass som er tilpasset nettopp bilkjøring, for eksempel avstandsfokuserte livsstilsglass og glass med overflatebehandlinger som antirefleks. Polariserte brilleglass vil være en fordel ved kjøring på våte veier.

En annen mulighet er progressive glass som er spesiallaget for bilkjøring. Med en liten kontrastfarge og et spesialbelegg reduserer disse glassene blendende motlys fra xenon- og led-lykter.

Unngå ferdigbriller

Er du en av dem som har kjøpt deg et par ferdigbriller? Da bør du være klar over at slike briller faktisk ikke er egnet for bilkjøring. En undersøkelse utført av Kantar TNS, på oppdrag fra Norges Optikerforbund, konkluderer med at så mange som 85 000 nordmenn kjører bil med ferdigbriller. Briller som ikke er tilpasset kan gjøre sjåføren raskere trett og uoppmerksom.

Husk solbriller med styrke i bilen

Som brillebruker kjenner du til viktigheten av et godt syn i trafikken, og forhåpentligvis har du allerede skaffet deg solbriller med styrke. Disse er et godt valg på dager bak rattet i mye sol.

En god solbrille med kontrastfremmende glass vil være fleksible også i skiftende lysforhold. Du kan også velge polariserte glass som reduserer speiling i veibanen og gir gode kontraster for et skarpt syn. Dette er et glass spesielt godt egnet for bilister. Er du derimot motorsyklist ønsker du gjerne å se alle våte felt i veibanen – da bør du ikke velge polariserte glass.

Trygg bilferie med godt syn

En god brille og solbrille gir deg et komfortabelt syn slik at øynene ikke anstrenger seg unødvendig, og du får et stødig og trygt syn på landeveien. Bilferien skal være en hyggelig og bekymringsfri opplevelse, og vissheten om at du som sjåfør har et godt syn bidrar i stor grad til den opplevelsen du ønsker deg. Husk – du har dyrebar last!

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din