Slik kombinerer du briller og sminke

– Det finnes ingen «regler» for hvordan du skal sminke deg med briller. Lek deg frem, og finn det utrykket som du synes er finest, forteller Sofie Tendeland Martinsen. Vi møter henne i fotostudioet til Brilleland, hvor hun er i full gang med å legge dagens «look».

I tillegg til å være optiker, er Sofie lidenskapelig opptatt av sminke og makeup. Selv om det ikke finnes noen «regler», har hun etter flere år i brillebransjen plukket opp flere gode tips og råd.

– Når du står foran speilet og sminker deg, er det for eksempel viktig å huske at briller med mye pluss i brilleglassene forstørrer øyet og områder rundt. Det betyr at du med fordel kan tone ned øyesminken noe. Fokuser på å dempe de mørke områdene og på å skape et åpent blikk.

Les også: Hvilke briller passer deg best?

Ikke la sminken og brillene konkurrere

Ifølge Sofie skal sminken og innfatningen helst ikke konkurrere om oppmerksomheten. Har du farge på innfatningen, eller en innfatning hvor det skjer mye, er det lurt å tilpasse sminken deretter.

– Har du en veldig markert innfatning, kan du med fordel tone ned sminken. Er du glad i eyeliner, eller vil prøve deg på «cat eye», passer det gjerne bedre med en nettere ramme enn en i kraftig sort.

Har du en smal brillemodell, forteller Sofie at du kanskje må justere måten du legger øyenskygge på.

– De fleste briller er høye nok til at du kan legge øyenskygge som vanlig, men har du en smal innfatning må du kanskje passe ekstra på at øyenskyggen ikke skal gå over kanten på brillene.

Fremhev øynene dine bak brilleglassene!

Et vanlig problem som mange brillebrukere kan kjenne seg igjen i, er at øyevippene kommer borti brilleglassene og etterlater seg svarte striper.

– Har du lange øyevipper, bør du først og fremst velge en innfatning som ikke sitter så tett på ansiktet.

– Et annet tips er å bruke vippetang. Da former du øyevippene i en bue, slik at de ikke krasjer med brilleglassene.

Bilde av voksen dame som prøver briller i optikerbutikk

Se et utvalg av alle våre briller!

I alle våre butikker møter du dyktige optikere som hjelper deg med å finne riktig brille.

Utvalg briller

 

 

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time