7 tips til hvordan du kan ta godt vare på brillene dine

 1. Ikke puss brillene dine med skjerfet eller skjortearmen.
  Briller bør pusses med en pussefille ment for briller. Andre tekstiler kan lage riper i glasset eller i glassets belegg. Brilleglass tåler gjerne mer med behandling, men du kan få riper i glasset på tross av denne ekstra beskyttelsen dersom brilleglassene pusses feil.

 2. Unngå å bruke brillene som hårbøyle.
   
  Om du setter brillene på hodet vil festene på brillen bli slakke slik at brillestengene kan løsne. Brillene blir skjeve, de vil ikke sitte godt på nesen og i verste fall kan stengene falle av eller knekke.

 3. Vask alltid brillene dine med brillespray, i rennende kaldt eller lunkent vann.
  Varmt vann kan skade glassene. Ikke bruk såpe eller rengjøringsspray ment for vinduer eller andre flater.

 4. Bruk brilleetui!
  Når brillene ikke sitter trygt på nesen din bør de legges i et brilleetui. Briller som for eksempel ligger i skjortelommen, i vesken, på stuebordet eller kjøkkenbenken er utsatt for både støt og skader. Om du må legge fra deg brillen uten et etui i nærheten, må du huske å legge brillen med brilleglassene vendt opp.

 5. Ikke bytt briller med partneren din.
  Selv om dere kanskje har samme styrke har dere helt sikkert ikke samme hode- nese- og ørefasong. Om du låner brillene dine bort til andre vil brillene bli slarkete over tid. Når brillene ikke lenger sitter som de skal vil de heller ikke fungere optimalt for deg og ditt syn.

 6. Unngå høye temperaturer!
  Ikke legg fra deg brillene dine hjemme i vinduskarmen eller oppå dashboardet i bilen! Om brillene dine ligger inntil et vindusglass når sola steker, og temperaturen på innsiden av ruta er skyhøy, kan brilleglassene rett og slett krakelere.

 7. Er brillestengene dine litt slakke eller mangler du en nesepute eller to?
  Stikk innom din nærmeste Brillelland-butikk – vi hjelper deg gjerne med å stramme skruer og skifte eller erstatte neseputer. Dette er en del av vår brilleservice, enten du har kjøpt brillen hos Brilleland eller ei.

Vi ønsker deg en brillefin dag – hver dag!

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time
Brilleservice og garantier

Garantier i Brilleland

Hos Brilleland er vi opptatt av å gi deg et trygt og godt kjøp. Her er våre løfter og garantier til deg.

Les mer om våre garantier

Finn din nærmeste Brilleland-butikk