To par briller, hvorfor det? Våre optikere gir deg svaret 

Hvor mange timer om dagen bruker du på å sitte foran en dataskjerm, lese bøker eller aviser, lage mat, strikke eller gjøre andre aktiviteter som krever at du, i tillegg til å se godt på nært hold, ser godt på en såkalt ”mellomdistanse”? Sannsynligvis flere enn du tror.

I en progressiv brille har glasset tre styrkefelt. Hovedfeltet øverst er spesialtilpasset slik at du ser godt på avstand, mens feltet nederst i glasset er tilpasset nærstyrken din og øyets naturlige vinkling ved for eksempel lesing på nært hold. Mellomfeltet er tilpasset mellomdistansen, og sørger for naturlig og behagelig overgang mellom avstands- og nærfelt.

progressiv brille

- Progressive briller vil fungere svært godt på nært hold (omtrent 40 centimeter) og på avstand. For mellomdistanser (omtrent 60 centimeter til 2 meter) kan en slik brille oppleves mindre optimal for enkelte. Grunnen til dette er det økte synskravet til mellomdistanser, og det faktum at dette feltet i progressive briller er det minste, forklarer Karl Fredrik Hildrum, optiker og kategorisjef for brilleglass i Brilleland.

Les mer om: Progressive briller

Bytterett på briller

Nye briller?

Se et utvalg av våre briller her, og prøv dem i din nærmeste Brilleland-butikk.

Briller

Finn din Brilleland-butikk!

synstest

Når tok du en synstest sist?

Her kan du bestille time hos en av våre dyktige optikere

Bestill time