Jakten på de beste solbrillene

Sommeren er her for fullt, og på Brilleland Majorstuen i Oslo møter Lisbeth daglig foreldre på jakt etter nye solbriller til seg selv og barna.

- Vi er blitt mer bevisste på hvor viktig det er å bruke solbriller, men det er fortsatt mange som blir overrasket når jeg forteller at barnas øyne blokkerer ut mindre UV-lys enn det voksnes øyne gjør, forteller optikeren, og legger til:

- Derfor er det ekstra viktig at de minste bruker solbriller om sommeren, også når det er overskyet eller når de leker i skyggen eller under parasoll. Pakk gjerne med deg et ekstra par, i tilfelle brillene blir borte eller ødelagte.

Dette må dere ha på pakkelisten i tillegg til solbriller

I tillegg til solbriller, er det særlig to ting Lisbeth anbefaler at du setter på pakkelisten før ferien: Komfort- og saltvannsdråper og brillesnor.

- Komfort- og saltvannsdråper er perfekt å skylle øynene med etter en dukkert. Det kan føles godt, da øynene gjerne blir tørre av mye klor- og saltvann. Den kan også være smart med tanke på bakteriene som kan finnes i badevannet, forklarer hun.

Brillesnoren er for lengst tilbake i trendbildet, og på ferietur kan snoren være både praktisk og dekorativ.

- Uansett om du er 8 år, 45 år eller 65 år, så er det fort gjort å legge igjen de nye solbrillene på restaurant. Brillene har det også med å forsvinne av nesetippen når du lener deg over båtripen. Med brillesnor har du full kontroll på hvor solbrillene er. Dette er særlig praktisk for barn, som har en tendens til å ikke tenke så nøye over hvor de legger fra seg ting.

Har du små barn, anbefaler Lisbeth solbriller med strikk.

- Dette er et godt alternativ for små barn som er mye i aktivitet. Strikken sikrer også at solbrillene sitter som de skal, og sørger for at øyet er maksimalt beskyttet mot UV-stråler. Merkene Polaroid og Play! har for eksempel briller i sporty design med strikk og god passform.

Kjørebriller

Sjekk synet før bilferien!

Egenskapene til brilleglassene som finnes på markedet i dag sikrer deg et godt syn i trafikken.

Brilleglass for bilkjøring

Stikk innom din nærmeste Brilleland-butikk før ferien - her finner du både brillesnor, komfort- og saltvannsdråper og solbriller til store og små.

 

synstest

Sjekk synet før sommerferien!

Bestill time til synstest før du drar på ferie i sommer

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Solbriller til familieferien?

Se vårt store utvalg i nettbutikken!

Sollbriller til barn og voksne