Synet forandrer seg gjennom hele livet. Det fikk Tore Petterson, kjent som dommer i Skal Vi Danse på TV2, erfare. Etter en lengre periode med spenningshodepine, bestemte han seg i høst for å bestille time til synstest.

- Da jeg tok synstest hos Brilleland, oppdaget jeg hva som var problemet. I løpet av bare et par år hadde synet mitt forandret seg ganske betraktelig, forteller Tore.

Løsningen ble nye briller med riktig styrke, og spenningshodepinen forsvant.

Les også: Dette må du vite om synet ditt – uansett alder

Slik forklarer optikeren problemet

Holgeir Klausen er optiker hos Brilleland, og møter mange som blir overrasket over at synet har endret seg på bare noen få år, og over at hodepinen de har vært plaget med faktisk skyldes feil styrke i nåværende briller eller linser. 

- Svært mange dropper å bestille synsundersøkelse fordi de ikke er klar over at symptomer som slitne øyne og hodepine er relatert til synsfeil, forteller Holgeir. 

Selv om du ikke er født med synsproblemer kan dette oppstå i alle aldre og når som helst i løpet av livet. Det er særlig to aktiviteter som gjør at synsfeil blir mer fremtredende i voksen alder: Lesing og arbeid foran dataskjerm. I tillegg går synet gjennom en naturlig prosess hvor det endrer seg når du passerer 40 år.

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time