Ved å undersøke synsfeltet kan sykdommer oppdages på et tidlig stadium, og behandling kan settes i gang før sykdommen har gjort for mye skade. Vanlige sykdommer som oppdages effektivt med et perimeter er blant annet grønn stær, forkalkning på netthinnen (AMD) og netthinneløsning diabetes.

Avvik i synsfeltet?

Øyet og øyehelsen endrer seg gjennom hele livet. Regelmessige undersøkelser av synsfeltet ditt kan gi deg svar på øyehelsen din i dag – og hvordan den vil utvikle seg videre ved at resultatene fra undersøkelsen sammenlignes fra gang til gang.

Under en vanlig synsundersøkelse utføres en enkel screening av synsfeltet. Oppdages det avvik her bør det utføres en synsfeltundersøkelse. En undersøkelse av synsfeltet ditt gir et fullstendig bilde av hvor godt sidesynet ditt er. Optikeren henviser pasienten til øyelege for videre behandling dersom avvik oppdages. 

Vi tilbyr komplett synsfeltundersøkelse over hele landet:

  • Har du blinde flekker i synsfeltet, eller nedsatt følsomhet i sidesynet? Det kan være tegn på grønn stær eller annen øyesykdom. Oppdag eventuelle sykdommer så tidlig som mulig for effektiv behandling som kan bremse videre utvikling.

  • Alder, sykdomshistorikk, tidligere diagnoser og annen historikk som tilsier at du er disponibel for slike sykdommer avgjør hvor ofte du bør ta en synsundersøkelse og synsfeltundersøkelse.

  • Er du yrkessjåfør? 1. oktober 2016 trådte ny lovgivning i kraft hvor det ble stilt strengere krav til synet. En synsfeltundersøkelse kan bidra til et lengre yrkesaktivt liv.

Finn den nærmeste Brilleland-butikken

Ta en øyehelsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer trykkmåling og digitalt bilde av netthinnen

Bestill time