Miljøhåndbok for ansatte

Miljøhåndbok

Alle ansatte i Brilleland har en miljøhåndbok. Denne fungerer som et enkelt oppslagtverk for å bevisstgjøre hver enkelt om viktigheten av vårt miljøfokus.

Miljøhåndbok

Avfallshåndtering

Med god avfallshåndtering oppnår vi en positiv effekt både på klima, miljø og økonomi. Derfor er dette også ekstra viktig for oss i Brilleland!

Avfallshåndtering
Optiker utenfor Brilleland-butikk

Miljøløfte

Brilleland tar ansvar for å forbedre hvordan selskapet påvirker det ytre miljøet gjennom målrettede tiltak i vår daglige drift.

Se vårt miljøløfte
Bærekraftspanel

Bærekraftspanel i Brilleland

I Brilleland ønsker vi at alle skal bidra til å drive vårt miljøarbeid videre. Derfor har alle som jobber i våre butikker mulighet til å søke om å delta i vårt eget Bærekraftspanel.

Dette er rollen til Bærekraftspanelet i Brilleland

Miljølovgivning

I vårt arbeid med miljø må vi jevnlig vurdere og dokumentere at vi overholder lover & forskrifter. Dette er satt i system og følges opp av miljøgruppen på servicekontoret til Brilleland.

Miljølovgivning til etterlevelse
Bilde av brilleglass

Stoffkartotek

I vår daglige drift i butikk bruker vi noen kjemikalier som vi har samlet i vårt eget stoffkartotek. Denne oversikten tydeliggjør hvilke kjemikalier som brukes i våre butikker - for en trygg arbeidsplass for våre verdifulle medarbeidere.

Hvorfor stoffkartotek?
Solbrille på strand, sertifiseringer og kvalitet

Miljøsertifisering

Brilleland ble i mai 2022 sertifisert på miljø etter ISO 14001:2015 standarden. Dette er den internasjonale standarden for miljøstyring som bidrar med systemer for å redusere organisasjonens negative effekt på miljøet.

Brilleland er miljøsertifisert
Fossefall, miljø og bærekraft

Spørsmål og svar om miljø og bærekraft

Brilleland jobber iherdig med å forbedre og forsterke arbeidet vårt innenfor dette feltet. Her har vi samlet et utvalg av oftest stilte spørsmål - kanskje du finner noen av svarene du er ute etter?

Spørsmål og svar
FNs Bærekraftshjul

Norsk Bærekraftbarometer

Hvilke bedrifter er mest eller minst bærekraftige, ifølge kundene? Norsk Bærekraftbarometer ved Handelshøyskolen BI måler hvert år hvor bærekraftige norske bedrifter er.

Dette er Norsk Bærekraftbarometer