Hva er en synstest?

En synstest skal avdekke hvor godt du ser, hvilke styrker som er riktig for deg og hvordan øynene dine jobber sammen. 

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Hvorfor ta en synstest?

En synstest er ikke bare viktig for å avdekke synsfeil, synsproblemer eller svakheter med synet ditt. I løpet av synstesten foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din, hvor det foretas både trykkmåling og hvor det tas et digitalt bilde av netthinnen din.

Undersøkelsen tar for seg alle strukturer i øyet, fra hornhinnen lengst fremme, til den bakre netthinnen. Slik kan optikeren oppdage forandringer på netthinnen din, eller eventuelle tegn til øyesykdommer.

Ved mistanke om tilstander som bør følges opp, vil du bli henvist til lege eller øyelege for videre vurdering.

– Trykkmåling

Økt trykk i øyet kan være en indikasjon på øyesykdommer. Vi tar alltid en trykkmåling på alle over 40 år, ettersom de fleste øyesykdommer er aldersrelatert. På de under 40 utfører vi trykkmåling ved behov.

Trykkmålingen er inkludert i synsprøveprisen.

– Digitalt netthinnebilde / Fundus

Ved hjelp av et Funduskamera tar vi et digitalt bilde av netthinnen din. På denne måten kan vi følge opp og dokumentere øyehelsen din over tid. I tillegg til å avdekke øyesykdommer, er det mulig å oppdage sykdommer som både høyt blodtrykk og diabetes ved å titte på blodårestrukturen inne i øyet.

Våre optikere

En optiker er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. De gjør en grundig undersøkelse for å ivareta øyehelsen din og finne den beste løsningen for deg og synet ditt. 

Våre optikere anbefaler at du sjekker øynene dine og tar en synstest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse.

Alle våre optikere og butikkmedarbeidere er underlagt loven om taushetsplikt.

synstest

Hva koster en synstest?

Til prislisten

Finn din nærmeste Brilleland-butikk