Synstest - ta vare på din viktigste sans

Optiker synstest
Synet er den viktigste av kroppens sanser, og skal gi deg sanseinntrykk gjennom et langt liv. Å bruke 30 minutter på en synstest er derfor en smart investering!

Brilleland er en landsdekkende optikerkjedene og tilbyr en grundig synstest til kr 690 inkludert trykkmåling og digitalt netthinnebilde. Førstegangstilpasning av linser med opplæring og etterkontroll koster kun en hundrelapp mer.

Hvordan foretas en synstest?

Vi setter av 30 minutter til synstesten hvor vi foretar målinger for å avdekke hvor godt du ser, hvilke styrke som er riktig for deg og hvordan øynene dine jobber sammen:

1. Elektronisk måling

Med en autorefraktor foretar vi en elektronisk måling som indikerer hvilke styrke du har på avstandssynet ditt.

2. Innledende samtale om synet ditt (anamnese)

For å skreddersy synsprøven til deg, vil optikeren kartlegge synsbehovene og den generelle øyehelsen din ved spørsmål som hvordan dine nåværende briller / kontaktlinser fungerer i dag, generell helsehistorikk, samt dine nåværende synsbehov både i forbindelse med arbeid og fritid.

3. Forundersøkelse

Vi kartlegger øyemotorikk, samsyn, pupillereflekser, synsfelt og øynenes innstillingsevner ved nærarbeid. Vi måler også synsskarpheten med din nåværende brille/ linsestyrke.

4. Fargesynstest

Det utføres en fargesynstest om det avdekkes behov for dette – selvfølgelig uten ekstra tillegg i prisen

5. Utmåling av brille- og kontaktlinsestyrkene dine

Vi måler din optimale styrke for flere avstander; for lang avstand, til jobb/ skjermbruk og for leseavstand. Ved en kontaktlinsekontroll vil det i tillegg bli foretatt en grundig evaluering av kontaktlinsens passform og påvirkning av øyet. Hvis optikeren vurderer at en annen linse kan gi bedre komfort eller synsskarphet, vil du få tilbud om å prøve denne gratis i 14 dager.

6. Oppsummering og anbefaling

Til slutt vil optikeren forklare deg funnene og konklusjonen fra synsprøven, slik at dere sammen kan finne frem til den beste løsningen for deg og synet ditt.

Vi sjekker også øyehelsen din

I løpet av synsprøven foretas det også en grundig undersøkelse av øyehelsen din. Undersøkelsen tar for seg alle strukturer i øyet, fra hornhinnen lengst fremme, til den bakre netthinnen. Slik kan optikeren oppdage eventuelle tegn til øyesykdommer. Ved mistanke om tilstander som bør følges opp, vil du bli henvist til lege eller øyelege for videre vurdering.

Trykkmåling: 

Økt trykk i øyet kan være en indikasjon på øyesykdommer. Vi tar alltid en trykkmåling på alle over 40 år, ettersom de fleste øyesykdommer er aldersrelatert. På de under 40 utfører vi trykkmåling ved behov.

Trykkmålingen er inkludert i synsprøveprisen.

Digitalt netthinnebilde/ Fundus: 

Ved hjelp av et Funduskamera tar vi et digitalt bilde av netthinnen din. På denne måten kan vi følge opp og dokumentere øyehelsen din over tid. I tillegg til å avdekke øyesykdommer, er det mulig å oppdage sykdommer som både høyt blodtrykk og diabetes ved å titte på blodårestrukturen inne i øyet.

 

Brillelands optikere er autorisert helsepersonell med en omfattende utdannelse i faget. Vi gjør en grundig undersøkelse for å ivareta øyehelsen din og finne den beste løsningen for deg og synet ditt. Alle alle våre optikere og butikkmedarbeidere er underlagt loven om taushetsplikt.