Sognsvann i Oslo glitrer i sol, og nedover en sti mellom trærne kommer Annecken Lister Haugen og Emilie Wettre. For litt over to år siden startet de Instagram-kontoen Markafjas, og har siden da blitt godt kjent med marka rundt hovedstaden.

– Når man går i marka glemmer man tid og sted. Man kommer seg litt bort fra hverdagen, sier Annecken og ser på Emilie som nikker.

Viktig at solbrillene sitter godt! 

Jentene i Markafjas er aktive. Vinteren byr på lange skiturer, og sommeren byr på varierte joggeturer. I sekken har de alltid med et par gode solbriller.

– Vi løper som oftest og da er det viktig med briller som er lette, sitter godt og som ikke glir ned på nesen når man blir svett, forteller Emilie.

– Og på vinteren når det er snø og skarpere lys er det viktig med gode glass, legger Annecken til.

Brilleland anbefaler polariserte glass til bruk på sjøen og på vinterfjellet. Polariserte glass tar bort gjenskinnet fra snø og vann og gjør det mer behagelig for øynene.

Les mer: Polariserte solbriller

«Raske briller» til den aktive

I dag er Markafjas-jentene ute for å teste et utvalg av Brillelands sortiment med «raske briller». Vi har med kjente merker som Oakley og Polaroid, og også Brillelands egne merker Unofficial og DbyD. I tillegg har vi med noen klassiske modeller fra Ray-Ban.

– Disse sitter utrolig godt på ansikt mitt som ikke er så stort, ler Annecken. Hun har på seg en litt mindre modell fra Polaroid.

– Man ønsker jo at brillene skal sitte så godt at man ikke kjenner at man har dem på seg, sier Emilie.

«Raske briller» kjennetegnes gjerne ved at de sitter tett og at glassene er krumme. Med krumme glass slippes mindre lys inn fra sidene og beskytter dermed øynene bedre mot vær og vind.

Les mer: Brilleglass

Lurt med flere solbriller

I dag er det folksomt på Sognsvann. Fuglekvitter og lyden av badende mennesker kombinert med lukten av engangsgriller vitner om en varm og deilig dag. Jentene forteller at det er godt tilrettelagt i skogen, så om du ikke er kjent er det bare å følge de blå skiltene.

– Det er godt merket, og så er det tusenvis av stier å velge så man blir aldri lei av marka, smiler Annecken.

Når de er ute på tur er kosen i fokus, og de har blitt godt kjent med vaffelsalgsstedene. Markafjas håper det er en lav terskel for å gå ut å få naturopplevelser.

– Om man bare vil gå en liten tur trenger man jo ikke fullt turutstyr. Gjør det enkelt og brbuk det du har, oppfordrer Emilie, før Annecken sier:

– Jeg har for eksempel noen runde Ray-Ban-briller som sitter veldig godt og som jeg bruker på litt roligere turer. Hvis vi skal løpe, liker jeg å ha en solbrille som krummer mer.

Med abonnementet Briller alt inkludert kan du leie brillene dine hos Brilleland. Perfekt om du trenger flere briller til ulike behov. Les mer her: Brilleabonnement

Solen er på vei bort og dagens tur nærmer seg slutten. Vi er tilbake på parkeringsplassen, og Markafjas-jentene har både løpt og gått med de ulike solbrillemodellene.

– Egentlig satt de fleste brillene veldig godt. Flere av de rimeligere modellene var utrolig lette og behagelige, smiler Emilie.

– Det er viktig å prøve solbrillene og se om de passer deg og din ansiktsform, sier Annecken.

Leter du etter en solbrille til turbruk? Se vårt utvalg her, eller kom innom din nærmeste Brilleland så hjelper vi deg.

Les også: Raske briller til sport og fritid

Finn din nærmeste Brilleland-butikk:

Solbriller dame

Leter du etter en solbrille til bruk på tur?

Se vårt utvalg her, eller kom innom din nærmeste Brilleland-butikk

Solbriller

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time
Bilde av dame med solbriller fra Herritage, Brilleland

Solbriller

Hvorfor er det viktig med solbriller?

Beskytt øynene dine med gode solbriller