Med egenskaper som legger til rette for fart er raske briller et godt valg til sport og en aktiv fritid. Ikke nok med det, de har også blitt så populære at du like gjerne kan bruke dem på fest som i skiløypa. Hos oss finner du raske briller både til dame, herre og barn. Vær rask – løp og kjøp!

Hva er raske briller?

Vi spoler tilbake – raske briller, sa du? Briller kan selvfølgelig ikke være raske til å bevege seg, men begrepet ble kjent i 2019 da Nicolay Ramm slapp festlåten og landeplagen med det samme navnet. Etter dette ble sportsbriller med aerodynamisk utforming kjent som raske briller på folkemunne.

Ikke bare ser du kul ut, brillene har også stor nytteverdi for en aktiv livsstil. De kjennetegnes gjerne ved at de sitter tett og har krumme glass. Med krumme glass slippes mindre lys inn fra sidene og de beskytter dermed øynene bedre mot vær og vind. Raske briller lages ofte i sterke farger og glass med speileffekt.

Les også: Sportsbriller – Hvilken skal jeg velge?

Gode grunner til å bruke raske briller

  • De beskytter både øynene og huden rundt mot skadelige UV-stråler. Beskyttelse for øynene er viktig for å unngå snøblindhet, skade på netthinnen og øyelinsen. Fordi brillene ofte sitter tett og slipper inn mindre lys fra sidene beskytter de også huden rundt øynene godt. Dette er viktig fordi denne huden er veldig tynn og blir lett solbrent. Når den utsettes for sol får du fortere rynker og faren for hudkreft kan øke. Å beskytte øynene mot sola er spesielt viktig for barn.
    Les mer: Alt du må vite om solbriller til barn.
  • Fordi raske briller dekker så godt rundt øynene kan du også se bedre og mer komfortabelt, spesielt i omgivelser rundt sjø og snø. Dette gjør at øynene slapper mer av og du forebygger hodepiner forårsaket av anstrengelser for øynene. Du kan også få de med polariserte glass, det vil si at brillene filtrerer bort opp til 99 % av reflektert lys.
  • Du unngår rennende øyne på grunn av vind/trekk, nettopp fordi de dekker så godt rundt øynene.
  • Det er også mulig å få din egen styrke i noen av de raske brillene våre. Det betyr at du kan se like godt med raske briller som med de vanlige brillene dine. Les mer:Solbriller med styrke.

raske-briller.jpg

Viktige på fjellet

Jo høyere over havet du er, desto sterkere blir UV-strålingen som treffer deg. Dette betyr at det er ekstra viktig å beskytte seg mot sola i fjellet, også i overskyet og lettskyet vær og spesielt hvis det også er snø. Snøen reflekterer sola veldig godt, faktisk øker snørefleksjon UV-strålingen med opp mot 50 %, ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet. Det betyr at du blir utsatt for mange flere skadelige stråler i snørike omgivelser enn om du hadde vært på bar mark. Raske briller beskytter godt mot UV-stråler fordi de dekker godt. Velg alltid solbriller som er CE-merket, som betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Raske briller er ikke bare viktige, de er også veldig trendy i fjellet.

Populære til sykling

Gode solbriller som sitter godt er alfa omega til aktiviteter hvor du beveger deg mye og da er raske briller et perfekt valg. Uansett om du sykler for trening, transport eller moroskyld vil du ha godt av å bruke solbriller. Solbriller beskytter øynene dine mot treff fra innsekter og grener, sola og skadelige UV-stråler, vind og vær. I tillegg vil de redusere rennende øyne forårsaket av trekk. Se etter briller uten ramme i bunn eller med så stort synsfelt som mulig for at du ikke bare skal se rett på innfatningen når du ser ned mot bakken. Oakley har et godt utvalg briller som egner seg til sykling.

Egner seg godt til løping

Å beskytte øynene er selvfølgelig like viktig når du løper som under andre aktiviteter. En solbrille fra for eksempel Oakley gir deg den beskyttelsen du trenger samtidig som de sitter godt under hele treningen. Riktige løpebriller sørger også for at du får et større synsfelt fordi de sitter nærmere øynene og er bredere. Et par kule sportsbriller er heller ikke feil for treningsmotivasjonen! 

Velg blant populære merker!

Hos Brilleland kan du kjøpe raske briller fra kjente merker som Oakley og noen mer nedtonede varianter fra for eksempel Polaroid. Vi har noe for enhver smak og behov. Besøk din nærmeste Brilleland-butikk for å få hjelp til å finne den riktige brillen for deg.

Mann med polariserte solbriller

7 gode grunner til å bruke polariserte solbriller

Opplev forskjellen og se verden på en ny måte.

Les hvorfor du bør velge polariserte solbriller

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Se alle raske briller

Kjøp dine neste raske briller på nett! Enkelt, rask levering og gratis retur.

Til nettbutikken
synstest

Du kan også få raske briller med styrke

Besøk den lokale Brilleland-butikken din for å være sikker på at du får rett styrke i glassene dine.

Bestill time til synstest

Ut på tur med raske briller

Markafjas-jentene testet et utvalg av Brillelands raske briller.

Les om turjentenes erfaring med raske briller
Baby jente holder solbriller til barn

Solbriller til barna – dette må du huske

Solbriller er enda viktigere for barn enn for voksne.

Les hvorfor her