Solbriller - hele livet

Synet er en av dine viktigste sanser som skal lede deg gjennom et langt liv. Er du flink til å bruke solbriller beskytter du øynene dine mot farlige UV-stråler. 

Les mer: Hvorfor bruke solbriller?

Solbriller til et hvert behov

Om du skal kjøre bil, gå på tur, ut i båt, gå på ski eller kose deg i solen bør du alltid ha på deg solbriller. For at solbrillene skal passe nettopp ditt behov bør du velge en solbrille med riktig glass. Dersom du briuker briller til vanlig bør du ha en solbrille med din styrke i glassene.

Les mer: Solbriller med styrke

Solbriller til barn

Små øyne må også beskyttes mot solen. har du tenkt på hvor mye barna er ute i løpet av en dag i barnehage, på skolen og under lek og fritidsaktiviteter? Barnas øyne er ikke ferdig utviklet og riktig solbeskyttelse er derfor viktig.

Les mer: Dette bør du vite når du skal kjøpe solbriller til barnet ditt

Slik beskytter du øynene dine best mulig

  1. Solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine. Velg derfor en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner fra for eksempel vann.

  2. Velg en brille med god passform som sitter godt på nesen og bak ørene. Komfort er viktig for at du bruker solbrillen når du skal.

  3. Sjekk alltid at brillen er CE-merket - dette betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

  4. Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel.

  5. Bruk solbriller selv om kontaktlinsene dine har UV-beskyttelse. Linsen dekker kun en liten del av øyet, og gir ikke optimal solbeskyttelse.

  6. Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne fordi øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.

  7. Polariserte solbrilleglass reduserer refleksjoner fra horisontale overflater (f.eks vann og våt asfalt) og er spesielt velegnet ved en rekke sportslige aktiviteter og til bilkjøring.

Les også: Raske briller til sport og fritid og Sportsbriller – Hvilken skal jeg velge?

Finn din nærmeste Brilleland-butikk