Solbriller - hele livet

Synet er en av dine viktigste sanser som skal lede deg gjennom et langt liv. Er du flink til å bruke solbriller beskytter du øynene dine mot farlige UV-stråler. 

Les mer: Hvorfor bruke solbriller?

Solbriller til et hvert behov

Om du skal kjøre bil, gå på tur, ut i båt, gå på ski eller kose deg i solen bør du alltid ha på deg solbriller. For at solbrillene skal passe nettopp ditt behov bør du velge en solbrille med riktig glass. Dersom du briuker briller til vanlig bør du ha en solbrille med din styrke i glassene.

Les mer: Solbriller med styrke

Solbriller til barn

Små øyne må også beskyttes mot solen. har du tenkt på hvor mye barna er ute i løpet av en dag i barnehage, på skolen og under lek og fritidsaktiviteter? Barnas øyne er ikke ferdig utviklet og riktig solbeskyttelse er derfor viktig.

Les mer: Dette bør du vite når du skal kjøpe solbriller til barnet ditt

Slik beskytter du øynene dine best mulig

  • Solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine. Velg derfor en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner fra for eksempel vann.

  • Velg en brille med god passform som sitter godt på nesen og bak ørene. Komfort er viktig for at du bruker solbrillen når du skal.

  • Sjekk alltid at brillen er CE-merket - dette betyr at solbrillen oppfyller EUs krav til beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

  • Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel.

  • Bruk solbriller selv om kontaktlinsene dine har UV-beskyttelse. Linsen dekker kun en liten del av øyet, og gir ikke optimal solbeskyttelse.

  • Husk god solbeskyttelse til barna! De eksponeres for mer UV-stråling enn voksne fordi øyelinsen er mer umoden og filtrerer bort en mindre andel skadelige UV-stråler.

  • Polariserte solbrilleglass reduserer refleksjoner fra horisontale overflater (f.eks vann og våt asfalt) og er spesielt velegnet ved en rekke sportslige aktiviteter og til bilkjøring.

Les også: Raske briller til sport og fritid og Sportsbriller – Hvilken skal jeg velge?

Bilde av dame som leser på stranden med solbriller med styrke

Solbriller med styrke

Solbriller med styrke gjør livet utendørs litt bedre. De beskytter øynene samtidig som du ser godt når sola skinner. Få friheten du trenger med styrkeglass i favoritt-solbrillene dine!

Fordeler og varianter av solbriller med styrke
Baby jente holder solbriller til barn

Barn og bruk av solbriller

Er du klar over at barn bør bruke solbriller både når de ligger i vognen, sitter under en solskjerm, leker i hagen og bader på stranden?

Alt du må vite om solbriller til barn.
Bilde av dame med solbriller fra Herritage, Brilleland

Hvorfor bruke solbriller?

Å bruke solbriller kan forhindre en solbrent hornhinne – en opplevelse som både er ubehagelig og smertefull. I motsetning til solbrent hud, merker man ikke solbrente øyne før noen timer etter at man har vært i sola.

Viktigheten av solbriller - dette må du vite

Finn din nærmeste Brilleland-butikk

Bytterett på solbriller

Bytterett på solbriller

Synes du det er vanskelig å bestemme deg for hvilken solbrille du skal kjøpe? Eller ønsker du å kjøpe en solbrille i gave til noen du er glad i? Vi gjør det enklere for deg ved å gi deg bytterett på solbriller i inntil 14 dager.

Bytterett i butikk og i nettbutikk
Solbriller salg brun dame

Salg på solbriller!

Stort solbrillesalg* i nettbutikken, og du får opptil 60 % rabatt på et stort utvalg solbriller! Vær tidlig ute, de beste modellene ryker først! *Tilbudene i solbrilleoutleten er eksklusivt til nettbutikken og kan ikke fåes i butikk.

Solbrillesalg i nettbutikken
To menn på joggetur med Oakley sportsbriller

Hvilke sportsbriller bør jeg velge?

Uansett om du driver med løping, sykling, ski, turer i fjellet eller noe helt annet som innebærer bevegelse utendørs, så bør du beskytte øynene dine. Med riktige sportsbriller er tiden for duggende briller som glir nedover nesa forbi.

Ulike typer sportsbriller
Mann med polariserte solbriller

Hvorfor velge polariserte solbriller?

Polariserte solbriller er kjent for å dempe refleksjoner – for eksempel fra solen som treffer vannet eller våt asfalt. De egner seg spesielt godt til båtturer, fisking, bilkjøring og sport. Her får du syv gode grunner til hvorfor din neste solbrille bør være med polariserte glass.

Fordeler med polariserte solbriller

Derfor har solbrilleglass ulike farger

Det finnes både gule, grønne, grå, brune, oransje og rosa solbrilleglass. Farger på glass handler om mer enn bare stil og trender. Fargene har faktisk ulike egenskaper. Vi forteller deg alt du trenger å vite for å finne solbriller med glass som passer deg og ditt bruk.

Fargenes effekt i solbrilleglasset