Ser barnet dårlig? Disse symptomene kan du se etter:

Så mange som ett av fem barn i skolealder i Norge har opplevd problemer med synet, og Joakim Starheim (8) er én av dem. For ikke lenge siden oppdaget moren, Kathrine Starheim, noen av de vanligste tegnene som kan indikere synsproblemer hos barn, og bestilte derfor raskt en synstest til sønnen. 

- Jeg ser at han fort gjesper veldig når han leser noe som er tungt og slitsomt, og får vondt i hode når han sitter med iPad, som de begynte med på skolen i år, forteller Starheim.

Også på skolen merker Joakim at han ikke ser godt nok. Sitter Joakim bakerst i klasserommet, får han problemer med å se hva læreren viser på skjermen, og må reise seg og gå frem for å se klart nok.

- I tillegg til plagene Joakim har opplevd, kan andre tegn være at barnet lukker eller dekker til det ene øyet, blunker mye, gnir seg i øynene eller kniper dem ofte sammen. Noen myser for å se klart på avstand, har vansker med lesing eller annet nærarbeid, opplever dobbeltsyn eller at et øye skjeler når barnet blir sliten. Merker du noen av disse symptomene, bør dere bestille en synstest hos optiker, forteller optiker Mari Hovland hos Brilleland Grønland.

Synstest for barn fra femårsalderen

Kanskje tenker du at barnet ditt ikke er gammel nok til å sjekke synet sitt? Barn kan faktisk fra de er fem år gamle få øynene undersøkt uten forundersøkelse.

- Oppdager optikeren avvik fra normalutviklingen i synsfunksjonen, vil det henvises til øyelege før en brille bestilles for å utelukke andre tilstander som kan kreve behandling, sier optiker Mari.

Her kan du se hvordan det gikk da Joakim var på synstest hos Brilleland Grønland for første gang!

Bestill synstest til barnet ditt

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll

Bestill time

Finn din nærmeste butikk her