Bruk solbriller året rundt

- God solbeskyttelse er viktig hele året. Bruk solbriller også når det er overskyet. De farlige UV-strålene trenger gjennom skylaget selv om solen ikke skinner fra skyfri himmel, forteller Karl Fredrik Hildrum, kategorisjef for glass hos Brilleland.

Er du brillebruker anbefaler våre optikere å investere i enten farget glass i vanlige briller med styrke, eller å sette inn styrkeglass i solbriller. På den måten vil du både se godt, og samtidig beskytte øynene. 

Finn din nærmeste Brilleland-butikk:

Beskytt øynene med riktige solbriller  

Alle vet at solkrem har forskjellig grad av beskyttelse mot solen, men visste du at dette også gjelder solbriller?

- En god solbrille med styrke har 100 % beskyttelse mot UV-stråler og gir behagelig demping av skarpt sollys, forteller kategorisjef Hildrum.

Solbrillens primære oppgave er å beskytte øynene dine. Optikerne råder deg derfor til å velge en solbrille som dekker godt, spesielt når du er i områder med mye refleksjoner. Dette gjelder for eksempel når du er i båt. Velg en brille med god passform som sitter godt på nesen og bak ørene. Da er den mest komfortabel å bruke over tid.

CE-merket solbrille?

Sjekk om solbrillene dine har CE-merket. Merket sier at solbrillen oppfyller EUs krav til effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Alle solbrillene som selges i Brilleland er selvsagt CE-merket.

Les mer om: polariserte solbriller og raske briller

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time
Bilde av dame med solbriller fra Herritage, Brilleland

Solbriller

Hvorfor er det viktig med solbriller?

Beskytt øynene dine med gode solbriller