- Synet og øynene endrer seg gjennom hele livet, og det er derfor viktig å dra på regelmessige kontroller, forteller Brilleland-optiker og fagsjef Karin Lund. 

- Feil bruk av linser kan i verste fall føre til røde øyne, infeksjoner, skader på cellene eller at hornhinnen får blodkar som vokser inn.

Hva er en linsekontroll?

En linsekontroll er nettopp det – en kontroll av linsene, sammen med en optiker. Det er flere ting som blir sjekket, blant annet om styrken i kontaktlinsene er optimal eller om det trengs ny styrke.

For det andre sjekkes generell øyehelse relatert til linsebruk. Det vil si at man sjekker om linsen beveger seg som den skal på øyet eller om det er forandringer på blodkarene.

- Det er viktig å gå til kontroll for å ta best mulig vare på øyehelsen din, og for å sikre riktig bruk av linsene dine, fortsetter Optometrist M.Sc og fagsjef Karin Lund.

Hvor ofte bør du gå til linsekontroll?

Som linsebruker blir du innkalt til regelmessig kontroll, men det kan variere hvor mange kontroller man trenger. Dersom man bruker linser som er godkjent for å sove med er det en vesentlig økning i risikoen for blant annet infeksjon, og det anbefales normalt 6 måneders intervaller på kontroll.

For de som har andre typer linser, vil man normalt anbefale 12-24 måneders intervall.

Noen tilstander kan kreve tettere oppfølging, da gjelder optikers anbefaling.

Hva bør man forberede før en linsekontroll?

Før man kommer til linsekontrollen er det noen få ting du kan tenke på, forteller optiker og fagsjef Karin Lund.

  • Husk å møte til kontrolltimen med linsene i øyet (med mindre du har fått beskjed om annet)
  • Tenk på forhånd over om linsene fungerer bra eller dårlig i forhold til det bruket du ønsker (privat, på trening, på jobb, på kvelden osv.)

Ta en linsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer sjekk av synet, linsene dine og øyehelsen din

Bestill time

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Kontaktlinse på fingeren

Kjøp linser enkelt på nett!

Vi sørger for rask levering - rett hjem til deg.

Kjøp linser i nettbutikken