Brilleglass med flere styrkefelt

Selv om de progressive brillene dine fungerer godt i de fleste situasjoner kan det være lurt å ha en ekstra brille med livsstilsglass spesielt tilpasset situasjonen de skal brukes i. Dette gjelder blant annet når du sitter foran en PC-skjerm eller gjør aktiviteter som krever at du ser godt på «mellomdistanse».

- Glasset i progressive briller har flere styrkefelt, noe som gjør den veldig allsidig, forklarer Optometrist M.Sc og fagsjef i Brilleland, Karin Lund og fortsetter:

- Utfordringen oppstår når du for eksempel sitter på jobb eller foran en PC-skjerm. Da vil mellomfeltet oppleves for lite og for langt nede i glasset til at øyet får den støtten det trenger for at du skal se godt over tid. Det er her en brille med livsstilsglass vil komme til sin rett.

Med en brille med livsstilsglass unngår du smerter i rygg og nakke

Resultatet av å bruke en progressiv brille når du jobber foran PC-skjermen er at du hele tiden må løfte hodet for å se klart. Over lengre tid vil dette føre til smerter i nakke og skuldre. Med en ekstra brille med livsstilsglass vil du unngå disse problemene og dermed se godt også på mellomdistanse.

- En brille med livsstilsglass kommer i to kategorier: Nærfokuserte og avstandsfokuserte. For deg over 45 år anbefaler jeg en brille med nærfokuserte livsstilsglass i tillegg til dine progressive briller. Denne vil ha et bredere lesefelt og flere styrker i glasset. Det gjør at du fortsatt vil se godt om du ser opp fra skjermen, eller bytter på å se på skjermen og lese notater.

En brille med livsstilsglass lar deg se godt - på ulike avstander!

Der er også flere andre jobbsituasjoner hvor en brille med livsstilsglass kan være et godt alternativ:

- Når du er i møter på jobb og skal se på en presentasjon samtidig som du skriver notater vil avstanden være større enn vanlig leseavstand. Derfor vil ikke en vanlig lesebrille, som mange progressivbrukere gjerne har som ekstrabrille, være et godt nok alternativ. En brille med livsstilsglass har mer fleksibilitet i styrken, forklarer Lund.

Ta en øyehelsekontroll

Kun740,00

Ta vare på øyehelsen din

Inkluderer trykkmåling og digitalt bilde av netthinnen

Bestill time

Finn din nærmeste butikk her

Bilde av dame som tar en synstest

Synstest

KR740,00

En synstest hos Brilleland tar ca. 30 minutter

Les mer om synstesten her