Verdens Synsdag 13. oktober

Torsdag 13. oktober arrangeres Verdens Synsdag. Det er et globalt arrangement som er stiftet av WHO (Verdens helseorganisasjon). Verdens Synsdag retter fokus mot blindhet og synshemming. På verdensbasis har 285 millioner mennesker en synshemming, og 80 % av disse kunne vært unngått dersom man fikk riktig behandling hos en optiker eller øyelege. I forbindelse med denne dagen ønsker Brilleland å sette øyehelse på dagsordenen.

- Nøkkelen til god øyehelse ligger i jevnlige kontroller av øynene, og øyehelsen kan si mye om vår egen helse. Under en synsundersøkelse vil man ikke bare kunne tilrettelegge for et optimalt syn, men også oppdage tegn til øyesykdommer eller andre sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk sier fagsjef i Brilleland, Karin Lund.

Hjelp oss å hjelpe!

Vi i Brilleland er opptatt av at god øyehelse ikke kun skal være forbeholdt mennesker med gode ressurser, men også de som bor i utviklingsland uten de samme forutsetningene som oss. Enten på grunn av dårlig økonomi eller tilgjengelige optikere.

Derfor har Brilleland, siden 2003, hatt et samarbeid med Vision for All der vi blant annet donerer penger til organisasjonen slik at de kan gjennomføre reiser til land som Kambodsja, Guatemala og Peru, for å gi synshjelp til de som trenger det der.

Nå har du mulighet til å bidra til donasjonen ved å bestille en synsprøve hos oss fra 10. til og med 16.oktober. For hver synsprøve som bestilles donerer Brilleland 50 kr til Vision For All.

Takk for at du hjelper oss å hjelpe!

 

synstest

Bestill time til synstest

Nøkkelen til god øyehelse ligger i jevnlige kontroller av øynene

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk