God sikt og stø kurs - med solbriller

Sven Olsen står stødig ved roret på sin Bavaria 37 HT cabincruiser. Leser instrumenter, følger med på radaren og sjekker kartet. Cabincruiseren skjærer gjennom det blikkstille vannet. Forbi suser grønn, frodig natur og majestetiske fjelltopper. Det er en vakker dag på Sunnmøre, og vi er på vei innover Storfjorden i retning Geiranger.

- På en dag som dette kommer du ikke unna å bruke solbriller. Blir du sittende å myse klarer du ikke se halvparten av det som foregår foran deg, understreker 57-åringen.

Tidlig ute med solbriller med styrke

For Sven er solbriller med styrke i glassene en fast del av båt-uniformen. Aller helst skal de være Ray-Bans av typen Wayfarer.

Sven er nærsynt, og avhengig av briller for å kunne følge med på instrumentene og for å kunne lese kart. Her på båten vaskes skillet mellom «inne» og «ute» bort, og Sven oppdaget raskt at det å få styrkeglass i solbrillene sine var essensielt for et godt båtliv.

- Jeg liker å si at jeg var en av de første som begynte å bruke solbriller med styrkeglass, ler Sven.

- Det var jeg nok ikke, men jeg var i alle fall den første i vennegjengen. Å kunne se like godt med solbriller som med mine vanlige briller ga meg en helt ny hverdag, forteller han og mimrer tilbake til tiden før solbriller med styrke – da han gjerne brukte solbriller over sine vanlige briller – eller droppet solbrillene helt.

Les også: Ray-Ban solbriller med styrke

Solbriller tilpasset hverdagen på sjøen

For ålesunderen brukes cabincruiseren som hytte, som han og kona Berit flytter rundt ettersom hvor det er meldt sol og fint vær. Med over 70 netter i båt hver sesong, er det mye som tilpasses hverdagen på sjøen.

- Sjøen reflekterer sollyset på en ganske intens måte. Det har påvirket hvilke solbriller jeg bruker, for her på sjøen må du ha solbriller som beskytter skikkelig. De må sitte godt, være av god kvalitet og ha polariserte glass. Det er ikke jåleri, men rett og slett for at du skal se godt til enhver tid, tipser Sven.

Det er råd som Optometrist M.Sc og fagsjef i Brilleland, Karin Lund, støtter.

- Polariserte glass demper blending fra blanke flater, og er du mye i båt anbefaler jeg absolutt at du velger denne type solbriller. I tillegg er det viktig at du velger en brillemodell som sitter godt, slik at du beskytter øyet mot solstråler både forfra og fra siden. Det vil øynene dine takke deg for, både på kort og lang sikt. Å være utendørs i sterkt sollys blir mer behagelig, og du forebygger også flere aldersrelaterte øyesykdommer som blant annet grå stær.

Les også: Sol, sommer og solbriller med styrke

Bruker du briller? Da bør du ha solbriller med styrkeglass!

Tilbake på Sunnmøre åpner den mektige Geirangerfjorden seg. Sven manøvrerer båten rolig til kai og rigger til soldekket.

- Vil du anbefale solbriller med styrke til andre?

- Absolutt! Har du ikke prøvd, vet du rett og slett ikke hva du går glipp av. Har du, som meg blitt avhengig av briller, trenger du solbriller med styrkeglass. Du må jo se godt, så enkelt er det!

Solbriller med styrkeglass får du bestilt i alle våre Brilleland-butikker

 

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Finn din nærmeste Brilleland-butikk:

Bilde av dame med solbriller fra Herritage, Brilleland

Solbriller

Hvorfor er det viktig med solbriller?

Beskytt øynene dine med gode solbriller

Solbriller på nett!

Nå kan du enkelt kjøpe solbriller i nettbutikken vår. Sjekk ut vårt spennende utvalg, da vel?

Solbriller