Briller tilpasset en students økonomi

Sivert Isaksen Warth er en av mange studenter med dårlig syn og trang økonomi. For Sivert, som er avhengig av briller i hverdagen, er briller mer enn bare funksjon. Det handler også mote og stil.

– Jeg har alltid hatt lyst på flere par med briller! Jeg kler meg både moderne og klassisk, og da vil jeg veksle mellom moderne og klassiske briller. Også vil jeg ha noen festbriller som er gærne nok for fest, men for gærne til å gå med til vanlig, ler han.

Hos Brilleland kan man nå leie briller. Med brille-abonnementet Briller - Alt Inkludert kan du leie tre par briller fra 99 kroner i måneden. I tillegg er uhellsbeskyttelse og en synstest inkludert. Trenger flere i familien briller? Med familiepakken til Briller - alt inkludert er det mulig å dele abonnementet, og du velger selv hvem din familie er. Sivert, som bor i kollektiv med flere som bruker briller, blir nysgjerrig på abonnementsløsningen.

– Dette må jeg undersøke nærmere, sier han.

Les mer om Briller Alt Inkludert her: Brilleabonnement

Vanlig med endringer i synet under studietiden

Sivert er en student som tar sin egen øyehelse svært seriøst, og som fortjeneste får han en mye bedre studiehverdag.

– Jeg anbefaler på det sterkeste alle unge til å ta en synstest!

Sivert snakker av erfaring. Han har brukt briller siden barneskolen, men under studietiden opplevde han at synet forverret seg. Derfor går han til optiker regelmessig.

– Det er jo ofte vanskelig å merke at man ser uklart fordi man ikke lenger husker hvordan det er å se klart. Det er når man først prøver briller med riktig styrke at man ser forskjellen, forteller han.

Brilleland har flere rabatter for studenter. Blant annet er studentrabatt på synstest, i tillegg til en egen pakke på livsstilsglass. 

Optiker Raja Pertolaw ved Brilleland i Sandvika støtter Sivert sine regelmessige besøk hos optikeren. Hun påpeker at mange opplever forverret syn under studietiden.

– Mennesker er jo ikke skapt for å sitte og fokusere på noe så nært, som for eksempel en bok eller pc-skjerm. Hvis man i tillegg er litt nærsynt fra før av, og ikke tar nok pauser hvor man ser på lengre hold, kan det fort balle på seg, forklarer hun.

Tusenkunstneren med tilpassede linser

Sivert har allerede en bachelor i Tekst og Skribent ved Westerdals ACT, men han er ikke ferdig med å studere helt enda. Han har nemlig startet et studieløp ved Prosjektskolen Kunstskole. Når vi møter ham i hans Oslo- leilighet sitter han og skjærer på et tresnitt - motivet er en ensom robåt på et åpent hav.

– Jeg begynte på Prosjektskolen fordi jeg hadde lyst til å utfordre meg med flere typer kunst, og for å se hva som er mulig med mange forskjellige typer håndverk, sier han.

Men når Sivert begynte å jobbe med håndverk merket han at han brukte synet på en helt annen måte enn på sin tidligere skjermbaserte studie. Sivert som bruker både linser og briller, byttet derfor linsetype.

– Jeg må være veldig konsentrert og nøye, så da sitter jeg mye nærmere det jeg holder på med. Derfor skaffet jeg meg linser som justerer skjeve hornhinner. De gjør det mye lettere for øynene å bytte fokus fra noe som er langt unna til noe som er nært.

For Sivert er noe av det beste med det nye studiet å slippe skjermen. Om man ikke har optimal synskorreksjon kan man oppleve hodepine og tørre og trette øyne ved mye skjerm- og nærarbeid. En konsekvens er ofte konsentrasjonsvansker og dårligere nattesøvn. For å bøte på plagene er det lurt å finne brilleglass eller linser som er optimalisert til ditt bruk gjennom dagen.

Studentpris på synstest

Kun550,00

Ta vare på øyehelsen din

La lesingen bli enklere, konsentrasjonen bedre og hodepinen borte.

Bestill time

Finn din nærmeste butikk her

Dame viser frem kontaktlinse

Kjøp linser enkelt på nett!

Hos Brilleland kan du kjøpe linser enkelt og trygt i nettbutikken vår. Se utvalget her og klikk linsene rett hjem i postkassen din.

Kjøp linser på nett
Studier og syn

Briller til studiene?

Ikke la synet hindre prestasjonene i studietiden!

Les mer om studenter og syn