Solbriller med styrke på tur

Et ekorn piler bortover turstien før den bykser opp i et tre. Her i skogen er alt i forandring – året gjennom. Årstider og vær, dyr og insekter.

– Derfor har jeg også alltid med meg solbrillene mine når jeg går ut. Enten på nesen eller på innerlommen, sier Marianne.

Sammen med mannen Tor, bor Marianne i Vågsbygd rett utenfor i Kristiansand. De to liker å holde seg i form og nyter godt av vakre turområder og byens strandpromenade.

– Det er godt å holde seg litt i form og ikke stivne helt. Og få frisk luft! Vi liker å gå turer i nærmiljøet der det både er stier og grusveier. I tillegg er det mange fine turer i sentrum, fra øst til vest gjennom Kvadraturen. Vi liker å variere litt, sier Marianne.

Hun fikk briller da hun var 17 år på grunn av nærsynthet. Nå bruker Marianne en progressiv brille, som lar henne se skarpt på korte og lange avstander. I tillegg har hun en lesebrille, en PC-brille og en brille med fargede brilleglass som hun bruker som solbrille.

– Det er ingen tradisjonell solbrille jeg har, men en brille med fargede brilleglass. I tillegg er den progressiv, så jeg kan bruke den når jeg går tur, kjører bil eller leser bøker i solveggen, sier den aktive pensjonisten.

Solbriller på tur

Sol og solbriller hele året

Brillene Marianne bruker som solbriller er av merket Ray-Ban. De fargede brilleglassene demper det skarpe lyset og beskytter samtidig mot UV-stråling og irriterende reflekser. Fargede glass til solbriller med styrke finnes i helfarger eller graderte farger. De forskjellige fargene har litt forskjellige egenskaper. Marianne har et brunt glass i sine briller, som gjør at hun ser dybdekontraster bedre.

– Jeg fikk briller med fargede brilleglass for 10 år siden og har vært veldig fornøyd med det. Jeg ser klart og slipper å myse i solen, forklarer Marianne.

Sørlandsbyen er kjent for sine mange soldager. Spesielt sommeren er generøs, men også høst, vinter og vår kan by på solrike dager. Skarp vårsol kan være mer skadelig for øynene enn solen på sommeren. Derfor er det viktig å beskytte øynene hele året.

– Så sant det er mye lys, tar jeg solbrillene på. Jeg har kanskje blitt mer påpasselig og mer ømfintlig for lys etterhvert som jeg har blitt eldre. Før brukte jeg ikke solbriller i det hele tatt. Derfor har jeg myst og fått fine smilerynker, sier Marianne og ler.

Marianne har gode venninner som også liker å gå tur. Hun har anbefalt dem å teste en progressiv solbrille med styrke.

– Det er jo fint å få med seg når et ekorn så fint hopper forbi deg, sier hun med et smil.

Les mer: Solbriller med styrke

 

Finn din nærmeste Brilleland-butikk:

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time
Bilde av dame med solbriller fra Herritage, Brilleland

Solbriller

Hvorfor er det viktig med solbriller?

Beskytt øynene dine med gode solbriller

Dette må du vite om solbriller med styrke:

  • Med solbriller med styrke kan du se godt samtidig som du beskytter øynene mot solen.
  • Den eneste forskjellen på solbriller med styrke og vanlige briller er at glassene i en solbrille med styrke har farge. Derfor øker kontraster og gir et mer behagelig og avslappet syn, og du slipper å myse for å kunne se godt.
  • Solbrillene skal sitte godt på hodet, og beskytte mot lys som kommer ovenfra og fra siden.
  • Solbriller med styrkeglass må bestilles i butikk.