Et brilleabonnement gir frihet i brillehverdagen

Hos Brilleland kan du nå leie brillene dine. I abonnementet Briller Alt Inkludert får du dekket alle brillebehov – fra kun kroner 150 per måned*. Optiker Hanne Beck er på jobb hos Brilleland Drammen, og på kassedisken foran henne ligger det fire brilleetuier.

– Vi har ulike synsbehov gjennom en dag, og da kan det være man trenger flere briller. Mange har behov for en lesebrille eller en kjørebrille i tillegg til sin hverdagsbrille, forteller Hanne.

Familieabonnement – når flere trenger briller

I abonnementet Briller Alt Inkludert må man ha minst tre par briller eller solbriller, men man kan ha så mange briller man trenger for en god synshverdag. Det er også mulig å dele abonnementet med andre gjennom Briller Alt Inkludert Familieabonnement**. I dette abonnementet kan minimum to personer leie minimum fire par briller. I begge tilfeller må minst en av brillene være med styrke.

– Det trenger ikke å være en du er i familie med, det kan også være en venn eller en nabo. Men det må være én person som står ansvarlig for selve abonnementet, sier Hanne.

– Det trenger ikke å være en du er i familie med, det kan også være en venn eller en nabo.

Klare for nye briller

Søskenparet Frode og Siv Heidi Norheim kommer inn i butikken. De er erfarne brillebrukere og har begge brukt briller fra tenårene. I dag er de hos Brilleland for å tilpasse og hente sine nye, progressive briller.

– Jeg begynte med progressive glass tidlig, og byttet til dette med en gang jeg merket en endring i synet. Men det er Siv Heidis første progressive briller, forteller Frode.

Frode og Siv Heidi prøver brillene og ser seg selv i speilet. Siv Heidi har måttet ta av seg brillene når hun skal lese, og dette har vært utfordrende i jobbsituasjoner. Feil briller har ført til at hun blir sliten i hodet. 

– Jeg burde nok begynt med progressive briller tidligere. Nå har jeg et lesefelt i glasset som jeg ikke har hatt før, smiler Siv Heidi.

Optiker Hanne forteller at behovet for progressive briller oppstår når du må holde ting litt lenger unna for å lese. 

– Da har man én lesestyrke og én avstandsstyrke. Uten progressive briller må man da hele tiden bytte mellom lesebriller og avstandsbriller, sier hun.

Hanne forteller at folk kan vegre seg litt for å begynne med progressive briller. 

– Kanskje noen forbinder det med å bli eldre, men det er jo ingen som ser at man har progressive briller, sier Hanne.

Frode og Siv Heidi har begge valgt en hverdagsbrille og en solbrille – begge med progressive glass. Bytte av glass ved endring av styrke er inkludert i abonnementet. Søskenparet tror dette kan bidra til at de som ikke har briller nå, har muligheten til å få de brillene de trenger.

Mange unike fordeler

Da Frode ble introdusert for brilleabonnementet så han flere fordeler i tillegg til det å få fordelt utgiftene over tid. 

– Det er en del ekstra service innbakt som synsprøve ved behov og at det er uhellsbeskyttelse inkludert, sier Frode

Andre fordeler er at man kan bytte en av brillene etter et år, og når abonnementstiden er over kan man velge å kjøpe ut brillene eller levere dem tilbake. 

– Om man leverer dem tilbake går brillene videre til noen som trenger dem gjennom organisasjonen Vision For All, sier Hanne.

I familieabonnementet kan man inkludere så mange man vil, og nå er datteren til Frode også blitt medlem. 

– Da hun plutselig trengte briller, inkluderte vi henne i vårt abonnement. Det er kjempebra, sier Frode.

*Avtaletid brilleabonnement 24 mnd. Totalkostnad 3.600,- ved leie av tre par briller til 150,- pr. mnd.
**Avtaletid familieabonnement 24 mnd. Totalkostnad 4.800,- ved leie av fire par briller til 200,- pr. mnd.

Ta en synstest

Kun740,00

Ta vare på synet ditt

Inkluderer øyehelsekontroll med trykkmåling og digitalt netthinnebilde

Bestill time

Finn den nærmeste Brilleland-butikken din

Vil du vite mer om vårt brilleabonnement?

Briller Alt Inkludert

Vision for All - vår samarbeidspartner!

Når brillene dine returneres til Brilleland etter avtaleperiodens slutt, får de nytt liv gjennom Vision for All.

Les mer om Vision for All